Răsturnare de situație în cazul persoanelor alergice la gluten
Articole de la același autor
Ucis de medici, înviat de familie. Pacient în viață, declarat mort, iar rudele chemate să ridice trupul
22 Februarie 2017
Neurologii fac jonglerii pentru a salva vieți. "Nu ne înțelege nimeni. Avem mulți pacienți tineri cu afecțiuni grave"
23 Februarie 2017
ALARMANT. Un elev cu râie la Școala nr. 37
27 Februarie 2017
Bebelușii născuți prematur, în primejdie! Nu există un incubator pentru transportul lor
15 Februarie 2017
DECIZIA ZILEI / Raed Arafat INTERZICE ca soții și soțiile să mai lucreze pe aceeași ambulanță și echipaj SMURD
22 Februarie 2017
Un virus în general inofensiv poate declanșa o alergie durabilă la gluten și provoca boala celiacă, o patologie autoimună care afectează intestinul subțire.
Aceasta este concluzia unui studiu publicat de curând de revista americană "Science". Această descoperire scoate în evidență rolul ce pare important al infecțiilor virale în bolile autoimune, întrucât un virus este suspectat și de provocarea diabetului infantil sau de tip 1. De asemenea, potrivit cercetătorilor, această descoperire deschide posibilitatea ca vaccinurile să poată fi într-o zi utilizate pentru a preveni aceste maladii.
Singurul tratament este evitarea consumului de gluten.
Cercetarea mai arată că acești viruși intestinali din familia Reoviridae pot provoca o reacție excesivă a sistemului imunitar la gluten, o proteină deja greu de digerat.
Pe parcursul studiului, s-a constatat că acești viruși declanșează o reacție inflamatorie și pierderea de toleranță la gluten.
Majoritatea copiilor mănâncă primele lor cereale care conțin gluten la vârsta de șase luni, când sistemul lor imunitar este încă foarte vulnerabil la virus și la alți agenți patogeni.
La persoanele care suferă de maladia celiacă, ingestia de gluten provenit din grâu, secară și orz provoacă o reacție imunitară anormală în intestinul subțire, creând o inflamație care poate duce la leziuni.
Singurul tratament este evitarea consumului de gluten.
Cercetarea mai arată că acești viruși intestinali din familia Reoviridae pot provoca o reacție excesivă a sistemului imunitar la gluten, o proteină deja greu de digerat.
Pe parcursul studiului, s-a constatat că acești viruși declanșează o reacție inflamatorie și pierderea de toleranță la gluten.
Majoritatea copiilor mănâncă primele lor cereale care conțin gluten la vârsta de șase luni, când sistemul lor imunitar este încă foarte vulnerabil la virus și la alți agenți patogeni.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 13 Ianuarie 2017
Miercuri, 04 Ianuarie 2017
Miercuri, 28 Septembrie 2016
Miercuri, 29 Iunie 2016
Vineri, 01 Aprilie 2016
Joi, 15 Decembrie 2016
Vineri, 11 Noiembrie 2016
Duminică, 04 Septembrie 2016
Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
Miercuri, 13 Aprilie 2016