Aveți dinții sensibili? Fiți mai atenți la igiena dentară!

118
Aveți dinții sensibili? Fiți mai atenți la igiena dentară! - dinti2-1639077286.jpg

Articole de la același autor

De foarte multe ori, dinții sensibili pot fi extrem de enervanți, deoarece aceștia sunt niște structuri foarte importante, care le permit oamenilor să mestece și să vorbească. Pe scurt, durerea provocată de dinții sensibili vă poate afecta în numeroase moduri. Potrivit dr. Lavinia Petraru, toată lumea se confruntă, la un moment dat, cu dureri de dinți, acestea fiind un semn de avertizare ce arată faptul că dinților li se întâmplă ceva dăunător. De exemplu, atunci când o modificare a dintelui, cum ar fi caria, afectează sau distruge dentina, odontoblastele sunt capabile să o repare și, astfel, cavitatea pulpară este în continuare protejată.

Cu toate acestea, dentina nu este suficientă pentru a proteja dinții. Este nevoie de o substanță și mai dură pentru a preveni daunele de fiecare dată când mestecați sau vorbiți, această substanță fiind smalțul, care nu se regenerează niciodată. În concluzie, nu doar că nu se regenerează, dar încetează să mai protejeze dentina atunci când se uzează sau când cariile dentare îl distrug.

Astfel, devine mai susceptibilă la acțiunea negativă a factorilor externi. În același timp, dentina devine expusă și stimulii externi pot ajunge la terminațiile nervoase, ducând la apariția durerii. Așadar, pentru a împiedica acest lucru, trebuie să aveți o igienă dentară adecvată, să consultați adesea medicul dentist și să adoptați o dietă sănătoasă, pentru că acesta este singurul mod de a vă păstra și proteja smalțul și dentina. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5927 secunde