Igiena dentară la copii este esenţială. Spălați-i des pe dinți!

184
Igiena dentară la copii este esenţială. Spălați-i des pe dinți! - fondigienadentaracopii2-1633972924.jpg

Articole de la același autor

Nu uitaţi în nici o zi să îi spălaţi pe dinţi pe cei mici, întrucât acest obicei este extrem de important şi îi va ţine departe de cabinetele stomatologilor pentru mult timp. Din acest motiv, este important să vă învăţaţi copiii despre igienă de la o vârstă fragedă, mai ales că ei pot avea carii destul de devreme.

În mod cert, cea mai bună modalitate de a combate această problemă este prevenţia şi însuşirea obiceiurilor corecte de igienă orală în rândul celor mici. În primul rând, aveţi grijă ca dinţii copiilor să nu devină galbeni. Apoi, trebuie să ştiţi că o igienă orală bună la copii înseamnă mult mai mult decât a avea dinţi albi strălucitori. Pe scurt, atunci când vorbim despre menţinerea gurii curate, vorbim despre dinţi, obraji şi limbă. O gură sănătoasă înseamnă, aşadar, dinţi sănătoşi şi albi, fără resturi alimentare sau prezenţa plăcii şi/sau a tartrului. Gingiile trebuie să fie roz, să nu sângereze atunci când copilul se spală pe dinţi, iar respiraţia proaspătă.

De ce au nevoie copiii pentru a avea grijă de dinţii lor acasă? Trebuie să cumpăraţi mai mult decât o periuţă şi pastă de dinţi? Medicii stomatologi recomandă adulţilor să se spele pe dinţi, să folosească aţa dentară şi să folosească apă de gură de cel puţin două ori pe zi. Ce se întâmplă, însă, în cazul copiilor? Înainte de toate, ei au nevoie de o periuţă de dinţi, neapărat adecvată vârstei. Puteţi întreba medicul dentist ce fel de periuţe sunt potrivite pentru micuţul vostru. De asemenea, este important ca cei mici să înveţe să se spele pe dinţi manual, chiar dacă au şi o periuţă de dinţi electrică.

De asemenea, pasta de dinţi se alege în funcţie de vârstă şi, neapărat, fără fluor. Potrivit dr. Corina Petrică, şi micuţii voştri pot folosi aţă dentară, doar că aceasta este recomandată doar copiilor cu vârsta de peste patru ani. Desigur, ei vor fi ajutaţi în această etapă de vârstă, de părinţi. Mai târziu, în jurul vârstei de 8- 9 ani, vor fi gata să o facă singuri.

„Adulţii trebuie să înţeleagă un lucru, şi anume că o bună igienă orală la copii implică prevenţia. Bineînţeles, primul pas pentru ca micuţii să aibă dinţi albi şi sănătoşi este să-i îngrijiţi înainte de a avea probleme. Pentru aceasta, este important să urmaţi câteva sfaturi: curăţaţi-le gingiile cu o bucată de tifon steril. Apoi, când apar dinţii, spălaţi-i uşor. În acest fel, veţi împiedica dezvoltarea cariilor dentare la vârste fragede. În mod ideal, copiii trebuie să se spele pe dinţi de trei ori pe zi: când se trezesc, după prânz şi după cină. În acelaşi timp, ei pot mânca dulciuri, dar cu măsură. De exemplu, bomboanele se lipesc de dinţi, iar dacă nu se spală, zahărul le poate deteriora dinţii, provocând carii”, a explicat medicul.

De asemenea, este necesar a le asigura copiilor o dietă echilibrată, care nu este bună doar pentru sănătatea corpului, ci şi pentru sănătatea bucală. Ca urmare, includeţi în alimentaţia lor alimente bogate în calciu, fosfor şi fluor, astfel încât aceştia să aibă dinţi puternici şi sănătoşi. Atenţie! Şi băuturile cu zahăr pot deteriora dinţii, iar aceste zaharuri rămân în gură şi pot provoca diferite probleme. În concluzie, cel puţin o dată pe an, copiii ar trebui să meargă la dentist, pentru că igiena lor orală este esenţială, nu numai pentru prezent, ci şi pentru viitor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4638 secunde