Mâncarea bună şi sportul însănătoşesc creierul

250
Mâncarea bună şi sportul însănătoşesc creierul - creier1-1633972865.jpg

Articole de la același autor

La un moment dat vă daţi seama că nu sunteţi în formă, că nu vă simţiţi extraordinar, iar aceste stări se tot repetă, zi de zi. De cele mai multe ori, daţi vina pe oboseală, pentru că realizaţi că nu vă puteţi concentra asupra anumitor lucruri pe care le aveţi de făcut, uitaţi diverse lucruri etc. Totuşi, este ciudat că toate acestea se petrec mai ales în anumite situaţii: dimineaţa devreme, când nu mâncaţi nimic, până spre după-amiază şi sunteţi stresat la serviciu. Problema este că adoptaţi anumite obiceiuri care afectează creierul.

Medicii afirmă că propriile obiceiuri vă pot distruge creierul. „Dacă vă schimbaţi modul de viaţă, cu siguranţă că vă veţi îmbunătăţi atât sănătatea creierului, cât şi pe cea a întregului corp. Creierul este un organ extrem de complex şi de sensibil, implicat direct sau indirect în toate procesele corpului. Acesta reglează funcţiile homeostatice, precum bătăile inimii, echilibrul lichidelor din corp, tensiunea arterială, dar şi nivelul hormonal şi temperatura copului. În plus, este responsabil de funcţiile motrice şi nu numai”, a subliniat dr. Ramona Roşoagă.

Adoptând o dietă echilibrată şi practicând exerciţii fizice, creierul se reactivează şi se însănătoşeşte, dar haideţi să aflaţi câteva obiceiuri care afectează creierul. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că influenţează semnificativ performanţele fizice şi psihice, rezistenţa şi echilibrul emoţional. Apoi, prostul obicei al fumatului distruge celulele creierului şi împiedică buna oxigenare a acestuia. S-a demonstrat chiar şi că fumatul determină apariţia unor boli degenerative ca Alzheimerul. De asemenea, o dietă în care predomină zahărul rafinat, făină albă, prăjelile şi alimentele semipreparate şi în care nu se regăsesc suficiente legume, fructe şi fibre, determină acumularea de substanţe toxice în organism. Acestea favorizează dezvoltarea tumorilor, afectează sistemul imunitar, cauzează malnutriţie şi perturbă dezvoltarea neurologică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4952 secunde