Sănătate din natură - Cojile de rodie scad colesterolul rău

Luni, 11 Octombrie 2021, 20:18
165
Rodiile sunt niște fructe extraordinare, care au o mulțime de beneficii asupra celor care le mănâncă. În primul rând, rodiile au calități deosebite, mai ales atunci când sunt consumate regulat. De ce? Pentru că, spun medicii, luptă împotriva apariției unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă și artrite. În același timp, ele sunt renumite pentru conținutul lor de vitamina A, C și E, dar și de fier și antioxidanți, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice.

Cercetătorii au descoperit că nu numai fructele de rodie sunt benefice, ci și coaja acestora. Datorită componentelor nutriționale valoroase pe care le conține, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanților, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas și a diabetului.

Iată cum se prepară infuzia din coji de rodie. Peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate) se toarnă 200 ml de apă clocotită. Cana se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Pentru înlăturarea posibilelor pesticide prezente pe coaja rodiei, fructul se va spăla și clăti foarte bine cu apă caldă (înainte de utilizare). Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1931 secunde