Oţetul de mere accelerează arderea grăsimilor şi reduce nivelul de colesterol

435
Oţetul de mere accelerează arderea grăsimilor şi reduce nivelul de colesterol - otetuldemere-1628273147.jpg

Articole de la același autor

Oţetul de mere deţine numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, inclusiv efecte antimicrobiene şi antioxidante. În plus, cercetările sugerează că acesta ar putea oferi şi alte beneficii, printre care se numără: accelerarea arderii grăsimilor, reducerea nivelului de colesterol LDL, scăderea nivelului de zahăr în sânge, ameliorarea simptomelor de diabet. Cu toate acestea, nu există foarte multe cercetări în jurul oţetului de mere, deci este nevoie de mai multe studii pentru a-l putea recomanda ca formă de tratament alternativ, precizează doc.ro.

În primul rând, oţetul de mere este obţinut printr-un proces format din două etape. Primul pas constă în expunerea merelor zdrobite la culturi de drojdie, care fermentează zaharurile din fructe şi le transformă în alcool. Mai apoi, se adaugă culturi vii de bacterii, care vor continua procesul de fermentare a alcoolului, transformându-l în acid acetic - principalul ingredient activ din oţet.

Acidul acetic este cel care îi dă oţetului gustul şi mirosul pătrunzător. Specialiştii sunt de părere că acest acid este responsabil pentru beneficiile oţetului de mere asupra sănătăţii organismului. Aşadar, un oţet de mere nefiltrat şi organic conţine proteine, enzime şi bacterii benefice, toate contribuind la sănătatea corpului. Deşi oţetul de mere nu are multe vitamine şi minerale, acesta conţine potasiu, anumiţi aminoacizi şi antioxidanţi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Februarie 2016
Stire din Sănătate : Grăsimile - să ne ferim sau nu de ele?
Pagina a fost generata in 0.6577 secunde