Spanacul contribuie la menținerea sănătății oaselor

Articole de la același autor
În caz că nu știați, spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, A, C, B 2 și B6, acid folic, dar și de magneziu, fier, potasiu. Pe scurt, o porție de spanac are doar aproximativ 30 de calorii și patru grame de fibre. Planta are o mare putere nutrițională: vitamina K importantă pentru menținerea sănătății oaselor, vitaminele A și C, acid folic, mangan, magneziu, fier, potasiu și vitaminele B2 și B6. Poate fi mâncat crud, fiind cel mai bun mod de a beneficia de nutrienții săi. Desigur, și înghețat este o alegere bună, dar și gătit. Gătitul sau fierberea îi măresc beneficiul nutrițional, deoarece spanacul conține acid oxalic, o substanță organică care poate interfera cu absorbția substanțelor nutritive esențiale precum calciu și fier. Așa că, atunci când mâncați spanac gătit, corpul absoarbe niveluri mai ridicate de vitamine A și E, proteine, fibre, zinc, tiamină, calciu și fier.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 03 August 2021
Luni, 02 August 2021
Vineri, 30 Iulie 2021
Miercuri, 28 Iulie 2021
Vineri, 16 Iulie 2021