Sănătatea copilului, atent urmărită la Pleiades Medical SRL

657
Sănătatea copilului, atent urmărită la Pleiades Medical SRL - fondcopii22-1639077346.jpg

Articole de la același autor

Copiii, mai ales în primii lor ani de viață, contractează tot felul de boli, iar de fiecare dată când ei se confruntă cu o problemă de sănătate, sunt aduși la pediatru, care le oferă nu numai îngrijiri medicale micuților bolnavi, ci și servicii preventive de sănătate pentru cei sănătoși.

Se știe, medicul pediatru este cel care gestionează bunăstarea fizică, mentală, dar și emoțională a copilașilor aflați în grija acestuia, pentru fiecare etapă de dezvoltare. Altfel spus, medicul pediatru este aliatul părinților pe tot parcursul creșterii și dezvoltării sănătoase ale unui copil. Dr. Ionela Popescu, de la Pleiades Medical SRL, cu sediul în bulevardul Tomis, nr. 261, bloc T3, scara A, parter, ne-a declarat că se întâlnește zilnic cu părinți speriați de diverse probleme de sănătate ale copiilor. „Mulţi dintre ei spun că intră în panică şi, de fiecare dată, le spun acelaşi lucru: panica este dăunătoare copilului. Deşi aceasta se instalează ca urmare a grijii pe care orice părinte o poartă propriilor copii, odată instalată, nu-i mai lasă loc părintelui să acţioneze logic, în favoarea copilului aflat în suferinţă şi intră pe pilot automat, sunând medicul curant al copilului sau apelează 112. În aceste momente de panică, atunci când adultul sună/scrie medicul(ui), ori sună la numărul de urgenţă 112, copilul este singur. Ori, în cazul în care se iveşte o problemă, indiferent care este aceea, febră înaltă, obstrucţie nazală importantă, agitaţie extremă, un scaun cu sânge etc, în primul rând, trebuie creată siguranţa copilului. De exemplu, în caz de febră înaltă se pune o compresă umedă pe cap şi pe trunchi şi se administrează cât mai repede un antitermic, în timp ce mâinile şi picioarele i se vor înveli. Atenţie! Nu se pun şosete cu oţet când picioarele sunt sloi de gheaţă! Apoi, în 30 de minute, se verifică iar temperatura copilului şi dacă este în scădere, ok, sunaţi pentru programare la un doctor”, a precizat specialistul.


Dr. Popescu a subliniat că, în cazul în care copilul varsă, se aşteaptă 15 minute, timp în care nu se administrează nimic copilului (în acest interval, se vor aduna cearceafurile, hainele murdărite cu vărsătura celui mic). Abia după aceea, se vor administra lichide timp de o oră, câte cinci ml la cinci minute, pe ceas. Lichidele sunt săruri de rehidratare orală, suc de mere proaspăt stors, zeamă de compot sau ceai îndulcit. Reţineţi! Nu se dă niciodată în rehidratare apă simplă, pentru că determină risc de hipoglicemie: copilul este moale, nu se poate ridica din pat. După prima oră de rehidratare se încearcă toleranţa digestivă cu un sticks, un biscuit simplu sau pesmet. Dacă le tolerează pe acestea, este clar că se va reintra treptat în regimul adaptat vârstei. Mare atenţie! Dacă cel mic varsă iar în timpul rehidratării, se vor relua paşii de la momentul zero.

De asemenea, în caz de obstrucţie nazală, nu este necesar antibiotic sau antitermic. Spray-urile nazale cu apă de mare, serul fiziologic sunt foarte utile în ameliorarea agitaţiei sugarului.

„Am înşirat mai sus câteva măsuri pe care părintele trebuie să le ia acasă, când copilul este bolnav. Şi eu sunt părinte, şi eu am trăit spaime cumplite lângă copilul meu bolnav şi am căutat ajutorul şi susţinerea colegilor mei, aflaţi la locul de muncă. În concluzie, oricât ar fi de înspăimântător ceea ce apare în viaţa copilului propriu, o atitudine echilibrată a părintelui rezolvă situaţia până când se poate cere ajutorul specializat. De multe ori spun, panica părintelui lasă copilul fără sprijin, atunci când are cea mai mare nevoie. De aceea, panica este de evitat în orice împrejurare”, a adăugat medicul. Pentru alte sfaturi medicale, consultaţii, puteţi lua legătura cu dr. Ionela Popescu, sunând la numărul de telefon 0720. 507. 505. Până atunci, vă dorim multă sănătate!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9802 secunde