Aveți dureri de genunchi? Gonartroza poate fi cauza!

424
1
Aveți dureri de genunchi? Gonartroza poate fi cauza! - aquadeasupramacheteigonartroza2-1418669309.jpg

Articole de la același autor

Cea mai frecventă cauză a durerilor de genunchi, mai ales în cazul femeilor, este gonartroza - afecțiune cronică degenerativă a articulației, având ca rezultat deteriorarea invalidantă a articulației de la nivelul genun-chiului. Femeile sunt mai afectate de aceas-tă boală, a precizat dr. Mădălina Iliescu, coordonatorul AQUA RECA. "Gonartroza primitivă debutează în general la subiecții între 40 și 50 de ani, în special la femeile după menopauză, obeze și cu insuficiență circulatorie la nivelul membrelor inferioare. Gonartrozele secundare debutează mai precoce; în majoritate sunt unilaterale și deseori necesită intervenții chirurgicale", a explicat dr. Mădălina Iliescu. 


În artrozele secundare (ce apar mai devreme de 40 de ani), cauzele pot fi diverse traumatisme (sechele după fracturi, luxații sau entorse), dezaxarea rotulei sau factori precum tulburările endocrine (insuficiența ovariană, menopauza) etc. Și obezitatea duce la alterarea cartilajului articular, din cauza supraîncărcării ponderale. De vină pot fi, de asemenea, și factorii genetici, căci poate exista o fragilitate genetică a cartilajului articular. 


Medicul specialist este cel care stabilește tipul de gonartroză și tratamentul ce trebuie urmat, respectiv medicamentos și de recuperare medicală sau chirurgical. 


Comentează știrea

vasy
16 decembrie 2014
munca

Recomamdarea, poate aduce ea bani? De cate ori ai vazut un film care ti-a placut si l-ai recomandat altora si acestia au mers sa-l vada? Ai fost rasplatit pt aceasta? Cumperi paine tot de la acelasi magazin ca este aproape de tine si iti place. Ai fost rasplatit pt aceasta de catre patronul magazinului? Exemplele pot continua. Cate recomandari a ceea ce iti place, si ce iti face bine, faci? Dar nu ai fost rasplatit. Prin recomandare poti sa castigi bani, dar numai daca vrei. Pt ati da mai multe sfaturi trimite-mi la adresa de email [email protected] enuntul "Vreau sa cunosc mai multe" si eu iti voi trimite multe informatii valoroase. Vreau sa colaborez doar cu cei real interesati. Astept emailurile dumneavoastra.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7011 secunde