Tratamentul pentru gonartroză, nedecontat de CJAS

426
Tratamentul pentru gonartroză, nedecontat de CJAS - tratamentulpentrugonartroza-1405260710.jpg

Articole de la același autor

Deși sute de pacienți constănțeni au nevoie de tratament pentru gonartroză, statul nu îi susține în niciun fel. Astfel, aceștia ajung să meargă cu ajutorul cârjelor sau să stea imobilizați la pat din cauza efectelor și complicațiilor bolii.

"Pentru astfel de afecțiuni se utilizează un tratament care se injectează în genunchi, însă sunt foarte puțini pacienți care și-l pot permite, pentru că o singură injecție costă 300 de lei. Un pacient vârstnic are nevoie de două injecții care se fac o singură dată pe an și care îi îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții", explică dr. Azis Olgun, medic specialist urolog.

Gonartroza este o afecțiune cronică degenerativă a articulației, având ca rezultat deteriorarea invalidantă a articulației. Se produce practic o uzură progresivă a cartilajului articular, apărând durerea și limitarea mobilității genunchiului. Principalul simptom al acestei afecțiuni este durerea provocată de mișcare, ce poate să se amelioreze doar în repaus. Genunchiul devine rigid și umflat, iar mersul pacientului începe să fie șchiopătat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează "ciuperca piciorului"
Joi, 03 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Amigdalita, tratată acasă?
Pagina a fost generata in 1.2542 secunde