Bebeluş cu meningită, salvat de medicii de la Infecţioase. "Avea temperatura de 39,3 grade Celsius, vărsături în jet, erupţii"

482
Bebeluş cu meningită, salvat de medicii de la Infecţioase.

Articole de la același autor

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi au reuşit să salveze viaţa unui bebeluş în vârstă de 7 luni, care a fost internat în stare deosebit de gravă.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, a declarat că sugarul a fost transferat în urmă cu trei zile de la Spitalul pentru copii "Sf. Maria", unde era internat cu suspiciune de menigococcemie.

"În momentul în care a fost adus la spital, bebeluşul avea temperatura corporală de 39,3 grade Celsius, vărsături în jet, din punct de vedere neurologic starea acestuia fiind sever influenţată. Mama acestuia a observat modificări în homeostazia organismului celui mic începând cu ziua de joi. S-a adresat medicului de familie, care în lipsa altor simptome a decis monitorizarea la domiciliu. În cursul zile de vineri, vărsăturile s-au îndesit şi au fost dublate de prezenţa unor elemente eruptive sporadice pe abdomen şi membrele inferioare. Atunci când a fost preluat de echipa noastră medicală, reacţiona cu greutate la stimuli, avea mişcări limitate şi refuza alimentaţia de aproape 12 ore", a explicat dr. Florin Roşu.

Potrivit medicului, pentru salvarea copilului a fost formată o echipă multidisciplinară formată medici infecţionişti, epidemiologi şi anestezişti şi terapie intensivă.

"Analizele efectuate în regim de urgenţă în cadrul laboratorul spitalului nostru au confirmat suspiciunea de diagnostic: meningita cu factor etiologic neisseria meningitidis. Bebeluşul a fost ţinut sub observaţie şi tratat, iar după 48 de la internare putem spune că se afla în afara oricărui pericol. La 36 de ore de la internare simptomele au cedat. Singurul simptom care a persistat 72 de ore a fost erupţia cutanată. Acum bebeluşul este în proces de recuperare şi tratament. Foarte important, acesta nu va rămâne cu sechele", a precizat Florin Roşu, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4141 secunde