Ce afecțiune pune în pericol viața bebelușilor

530
Ce afecțiune pune în pericol viața bebelușilor - gastroschizisul-1656511544.jpg

Articole de la același autor

Foarte multe persoane nu sunt conștiente de faptul că gastroschizisul este o afecțiune care le poate pune viața în pericol. Această boală, întâlnită la nou-născuți, este una dintre cele mai frecvente malformații congenitale, dar majoritatea populației nu știe nimic despre aceasta. Specialiștii susțin că acest defect de naștere apare atunci când mușchii abdominali ai bebelușului nu se formează corect în timpul sarcinii.


Drept urmare, gastroschizisul la nou-născuți înseamnă că există o gaură în peretele abdominal prin care ies intestinele și alte organe ale copiilor. Această deschidere este, de obicei, localizată în partea dreaptă a buricului. Deoarece intestinele sunt expuse la lichidul amniotic, ele pot fi iritate. Din acest motiv, ele pot fi scurte, umflate sau răsucite.


Imediat după naștere, bebelușul va avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru plasarea organelor în interiorul cavității abdominale, precum și pentru repararea peretelui abdominal. În ciuda intervenției chirurgicale, bebelușii care au gastroschizis pot avea probleme cu aportul alimentar, digestia și absorbția de nutrienți. În plus, afecțiunea se poate dezvolta și din cauza combinației de factori genetici și aspecte ale sarcinii mamei. Când vine vorba de tratament, gastroschizisul este o afecțiune gravă, iar bebelușul va avea nevoie de tratament cât mai curând posibil după naștere, pentru ca organele sale să se dezvolte și să fie protejate în interiorul abdomenului



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4894 secunde