Beneficiile sexului pentru o sănătate de fier

6456
Beneficiile sexului pentru o sănătate de fier - 29ab124d059e51600744303ec829069e.jpg
O dietă bogată în fructe și legume, mișcare în fiecare zi, vitamine din plin - iată rețeta pentru a îmbunătățirea stării de sănătate. Vă puteți asigura însă o sănătate de fier și recurgând la alte mijloace: prin mai mult sex.
Pentru menținerea siluetei, actul sexual presupune un consum de energie mai mic, în comparație cu gimnastica aerobică, de exemplu. În funcție însă de intensitatea cu care este trăit actul, orgasmul provoacă o contracție a musculaturii brațelor, picioarelor și abdomenului. Totodată, respirația și bătăile inimii se întețesc în momentul excitării sexuale, la fel cum se întâmplă și în cazul antrenamentelor sportive.
Pe de altă parte, sexul necesită rezistență fizică, astfel că s-a dovedit că persoanele active au șanse mai multe de a obține o satisfacere sexuală, comparativ cu cele sedentare. În consecință, dacă vreți să aveți o viață sexuală împlinită, nu vă feriți să faceți exerciții fizice în mod regulat.

Protejează inima
Partidele de sex sunt un ajutor și în menținerea unei inimi sănătoase. Un studiu efectuat de cercetătorii din Marea Britanie și publicat în "Journal of Epidemoilagy and Community Health" arată că bărbații cu o viață sexuală activă, care întrețin relații sexuale de cel puțin două ori pe săptămână, prezintă un risc mai scăzut de a face un atac de inimă.

Scade riscul de cancer de prostată
Un alt beneficiu este scăderea riscului de dezvoltare a cancerului de prostată, în cazul bărbaților. Deși o bună perioadă s-a considerat că actul sexual mărește riscul apariției acestui tip de neoplazie, noile cercetări în domeniu demonstrează că ejacularea frecventă protejează prostata împotriva cancerului. Bărbații care ejaculează de mai mult de cinci ori pe săptămână prezintă un risc diminuat cu până la 30% de a avea probleme cu prostata. În timpul ejaculării, substanțele producătoare de cancer sunt eliminate prin lichidul seminal, protejând astfel prostata.
De asemenea, există studii care arată că activitatea sexuală previne endometrioza (problemă ginecologică întâlnită la femei, caracterizată prin prezența unor fragmente de mucoasă uterină, endometru, în afara localizării normale). Femeile cu o viață sexuală activă, chiar și în perioada ciclului menstrual, prezintă șanse scăzute de a se confrunta cu endometrioza - motivul îl reprezintă contracțiile uterului din timpul actului sexual, care ajută la eliminarea din uter a fragmentelor de mucoasă uterină.

Mai mult sex, mai puțin stres
Cel mai recunoscut beneficiu adus de sex este îmbunătățirea stării de spirit și eliminarea stresului. Motivul: în momentul orgasmului este eliberat un hormon care creează un echilibru emoțional și un sentiment de relaxare totală. Atenție însă, medicii spun că o concentrare prea mare asupra "punctului culminat" poate induce o stare de stres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Monden : Katie Holmes vrea mai mult sex
Pagina a fost generata in 0.7244 secunde