Berea, recomandată femeilor la menopauză

142
Berea, recomandată femeilor la menopauză - bereasursastockfood-1625666344.jpg
Berea are efecte extraordinare asupra femeilor aflate la menopauză, arată un studiu realizat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Specialiştii acestui centru spun că dacă este consumată cu moderaţie, berea poate ameliora simptomele asociate perioadei post menopauză. Potrivit studiului, poate diminua bufeurile de căldură, dacă este consumată zilnic, cu moderaţie, timp de 12 săptămâni. Rezultatele studiului au arătat, totodată, o îmbunătăţire semnificativă în ce priveşte transpiraţiile nocturne, dar şi cele din timpul zilei.

De asemenea, peste 65% din simptomele fizice sunt reduse de consumul moderat de bere. Printre aceste simptome se numără durerile musculare, senzaţia de oboseală, dificultăţile de somn, scăderea forţei musculare şi a rezistenţei fizice, lipsa energiei, pielea uscată, crampele sau durerile de picioare.

Totodată, berea scade anxietatea şi nervozitatea, asociate adesea cu perioada în care se instalează menopauza. În plus, berea previne şi osteoporoza, afecţiune des întâlnită în cazul femeilor la menopauză. Aceste efecte ale berii sunt date de cantităţile semnificative de siliciu, substanţă importantă pentru creşterea şi dezvoltarea oaselor. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au studiat modul de fabricare a peste o sută de tipuri de bere şi a cantităţii de siliciu din acestea. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3303 secunde