Bicarbonatul de sodiu ajută la prevenirea apariției erupțiilor și a infecțiilor pielii

230
Bicarbonatul de sodiu ajută la prevenirea apariției erupțiilor și a infecțiilor pielii - bicarbonat-1702906710.png

Articole de la același autor

Bicarbonatul de sodiu are multe utilizări, dar astăzi vom discuta despre cum se poate folosi pentru pielea feței: de la o pastă de curățare până la o mască de față cu bicarbonat pentru riduri. Atenție, bicarbonatul poate fi iritant pentru unele persoane, deci dacă vedeți că nu vă împăcați cu el, nu îl mai utilizați. Capacitatea bicarbonatului de sodiu de a neutraliza acidul ajută la tratarea afecțiunilor legate de aciditatea ridicată a fluidelor corporale, cum ar fi indigestia, care este cauzată de prea mult acid în stomac. Este, de asemenea, utilizat pentru ulcer stomacal, leziuni renale, placă dentară și multe altele - deși nu există dovezi științifice de calitate care să susțină multe dintre aceste utilizări.

Potrivit specialiștilor, utilizarea bicarbonatului de sodiu ca tratament pentru piele poate fi o alegere bună atunci când este folosit în modul și cantitățile potrivite. De la a fi un excelent exfoliant la a fi un agent de combatere a acneei eficient, acesta are proprietăți care ar putea să-l transforme într-un aliat al pielii.

Când este amestecat cu apă, curăță orice impurități care ar putea fi prezente pe piele, înlăturând celulele moarte prin exfoliere. Dacă este combinat cu anumite sucuri naturale, cum ar fi cel de portocale, poate crește nivelul de colagen al pielii. Proprietățile antibacteriene ale bicarbonatului de sodiu ajută la prevenirea apariției erupțiilor și a infecțiilor pielii. Proprietățile exfoliante, antibacteriene și antiinflamatorii pot ajuta la reducerea reapariției coșurilor și la gestionarea acneei. Atenție, însă, dacă puneți bicarbonat de sodiu direct pe piele, acesta poate fi puțin cam prea dur, de aceea este indicat să fie amestecat cu alte ingrediente înainte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Buzele, tratate cu bicarbonat?
Pagina a fost generata in 0.4264 secunde