Concurs Boala cu care vă întoarceți din concediu

1018
1
Boala cu care vă întoarceți din concediu - dermatitadepajiste-1308169794.jpg

Articole de la același autor

Este vară, temperaturile sunt în creștere și visați la o escapadă la pădure, în week-end. Este contextul perfect pentru a vă relaxa, într-un colț umbrit. Medicii vă sfătuiesc să aveți grijă cum vă întindeți pe iarbă, căci vă puteți alege cu o dermatită. O afecțiune frecvent întâlnită în această perioadă este dermatita de contact. Boală cauzată de contactul cu substanțe iritative, dermatita poate fi provocată de un produs cosmetic, de detergenți, de bijuterii (în cazul persoanelor alergice la nichel).
Există și o formă de dermatită cauzată de seva unor plante. Este vorba de fitofotodermatoza sau dermatita de pajiște, cum este cunoscută în limbaj popular. Potrivit medicilor dermatologi, această formă a bolii apare la persoanele care au făcut baie și, în dorința de a se usca la soare, s-au întins pe iarbă.
Combinația dintre umiditatea pielii, razele ultraviolete ale soarelui și contactul cu iarba provoacă o erupție cutanată supărătoare. La câteva ore după relaxarea la soare, în zonele care au intrat în contact cu iarba, pielea se va înroși, vor apărea pustule, însoțite de mâncărimi și senzația de arsură. În general, erupția apare exact în forma plantelor pe care cei afectați au stat întinși. Leziunile apar la aproximativ 24 de ore de la expunere și ating un maximum în cel mult 78 de ore.
Printre cele mai cunoscute plante care produc dermatită de pajiște se numără iedera otrăvitoare și brânca ursului. Mai determină apariția afecțiunii și păstârnacul, țelina, pătrunjelul, morcovii, mazărea, bergamotele, limetele, smochinele, iar cei mai afectați sunt agricultorii. Tratament pentru reducerea inflamației
Cel mai bun tratament este prevenirea apariției acestei afecțiuni. În consecință, medicii vă sfătuiesc să nu vă întindeți pe iarbă dacă sunteți transpirați sau vreți să vă zvântați în soare. Indicat este, înainte de a vă așeza pe iarbă, să vă îmbrăcați.
Dacă a apărut dermatita, tratamentul va consta în comprese și creme cu dermatocorticoizi, pentru a calma pielea și a reduce inflamația. Medicul va prescrie și antibiotice, dacă leziunilor se vor infecta.

Comentează știrea

mihaela
28 august 2014
dermatita de pajiște

va rog,sunt disperata fetita mea de 3 ani cand a fost la tara s-a jucat cu pastırnac ın gradına și a facut multe pete ca zgırıieturıle pe ea,sunt ıngrozitoare.am fost la dr ne-a dat crema cutıvate și xyzal picaturi dat petele ınca sunt,dr zice ca dureaza ceva pına se vindeca dar cand o vad asa ın fıecare zii ma ıa plınsul.a avut cıneva pına acum dermatita de pajıste sa-mi zica cat dureaza sa se vındece și daca raman semne cumva?va rog!!!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6018 secunde