Concurs Bolnavii de cancer cer să primească medicamente

384

Articole de la același autor

Membrii Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) fac un apel disperat către autorități pentru a le reda șansa de a trăi.
"Începând cu 1 aprilie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a interzis farmaciilor să mai elibereze tratamentele injectabile celor 98.000 de pacienți oncologici, deși autoritățile fuseseră avertizate atât de noi, cât și de către medici că acestea nu sunt disponibile în spitale. De atunci, majoritatea pacienților au întrerupt tratamentele. Viața lor este în pericol", se arată în comunicatul federației. Până în prezent, au întrerupt tratamentul bolnavii din Tulcea, Călărași, dar și cei din București, înscriși la Spitalul Militar, Spital Elias, Euromedic și Spitalul Colțea.
"Suntem consternați de faptul că într-o țară în care mor oameni bolnavi de cancer înainte de vreme pentru că din cauze financiare nu-și primesc la timp tratamentele, CNAS a cheltuit în 2010 sub 90% din bugetul alocat programelor naționale de sănătate, cu 2,5% mai puțin decât în 2009", a adăugat reprezentanții bolnavilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4111 secunde