Concurs Boli la care sunt dispuși cei care dorm puțin și prost

569
Boli la care sunt dispuși cei care dorm puțin și prost - df5fb19779700946f9dc474e7a03756b.jpg

Articole de la același autor

Numărul persoanelor care sforăie și cărora li se oprește respirația în somn, preț de câteva secunde, dar de mai multe ori pe noapte, este foarte ridicat. Puțini sunt cei care știu că acestea sunt principalele simptome ale unei afecțiuni grave și caută ajutorul unei medic.
Afecțiunea este sindromul de apnee în somn, cunoscută și ca "boala care ucide în somn" (dacă nu este tratată, în unele cazuri afecțiunea duce la decesul subit, survenit în timpul somnului) și mai este dată de gol și de somnul agitat, transpirații nocturne, dureri de cap dimineața, la trezire, somnolență excesivă în timpul zilei, anxietate, depresie, tulburări sexuale.
Sindromul de apnee în somn nu înseamnă doar un somn chinuit și posibilitatea că bolnavul ar putea muri în somn (cazurile sunt destul de rare). Înseamnă, însă, afectarea întregului organism, a atras atenția dr. Doina Pîrîu, medic pneumolog. Astfel, persoanele care suferă de acest sindrom au un risc ridicat de a suferi de hipertensiune în artera pulmonară, de cord pulmonar cronic, de aritmii (tulburări ale ritmului inimii) în timpul somnului, de dureri în piept, de infarct. Totodată, există riscul de apariție a diabetului, a tole-ranței scăzute la glucoză sau a disfuncțiilor sexuale.

Risc crescut de accidente rutiere
"Fragmentarea somnului este responsabilă de somnul agitat, neodihnitor și de somnolența diurnă excesivă, care are consecințe imediate, crescând riscul de accidente rutiere, accidente de muncă și chiar casnice. Prin somnolența diurnă excesivă, sindromul de apnee în somn netratat poate avea consecințe vitale pentru pacient, iar dacă acesta este șo-fer pe mijloacele de transport în comun, șofer profesionist pentru transport comercial, mecanic de locomotivă, pilot, controlor de trafic aerian sau are o altă meserie în care o decizie greșită poate face victime inocente, riscurile pot fi incalculabile prin adormirea la volan a acestor pacienți", a declarat medicul specialist.
Cei interesați să afle dacă suferă de sindromul apneei în somn se pot adresa dr. Doina Pîrîu, pentru diagnostic și tratament. Pensionarii beneficiază de o reducere de 50% din prețul investigațiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0574 secunde