E.Coli din Spania nu îi sperie pe medicii din Constanța

386
Autoritățile europene încep să se alarmeze din cauza castraveților importați din Spania, de teamă că ar putea fi contaminați cu bacteria E.Coli, care a provocat zece decese în Germania și a îmbolnăvit peste 200 de oameni. Oficialii din Cehia și Austria au retras de la vânzare castraveți, roșii și vinete, importante din Spania.
Dr. Romeu Lazăr, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare Constanța, a declarat, pentru "Cuget Liber", că, în țara noastră, nu există motiv de îngrijorare.
"La noi nu au fost importați castraveți eco din Spania. Pentru alimentele eco, se folosesc îngrășăminte naturale, care trebuie puse la păstrare, pentru sterilizare, timp de un an. Cred că spaniolii au folosit bălegarul pentru îngrășăminte înainte de împlinirea anului".
Conducerea Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) sfătuiește populația să spele bine legumele, sub un jet de apă, înainte de a le consuma. De asemenea, trebuie spălate mâinile și ustensilele folosite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7385 secunde