Bolile cardiovasculare și cerebrovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din România

480
Bolile cardiovasculare și cerebrovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din România - alexandrurafilalaforumuldeneurol-1682260331.jpg
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat recent, că bolile cardiovasculare şi cele cerebrovasculare reprezintă principala cauză de boală, de morbiditate şi mortalitate în România şi, de asemenea, ele produc cele mai multe dizabilităţi. El a adăugat că în România trebuie să existe, la nivel naţional, centre în care să se poată face tromboliză şi trombectomie.


"Timpul este principalul element care condiţionează succesul terapeutic. Dacă un pacient este adus în scurt timp şi se intervine, atunci el poate să îşi revină în integralitate. Nu putem face însă lucrul ăsta fără profesionişti. În momentul acesta a fost aprobat de Ministerul Sănătăţii un atestat care face posibilă extinderea numărului de specialişti la nivel naţional, încât să avem circa 25 de centre de trombectomie în întreaga ţară. Sunt doar câteva în momentul de faţă, majoritatea sunt în Bucureşti. Important este să putem face lucrul ăsta cât mai bine. Acest atestat durează un an, el este în momentul de faţă funcţional şi sperăm ca anul viitor să putem să avem primii specialişti care să populeze aceste centre, pe care ne propunem să le dezvoltăm în întreaga ţară", a menţionat acesta, potrivit Agerpres.


Ministrul Sănătăţii a mai spus că Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare va fi finalizată în cursul acestui an şi va fi elaborat un calendar de implementare.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3253 secunde