Mare grijă la alimentație! Bolile cardiovasculare pot fi ținute sub control

167
Mare grijă la alimentație! Bolile cardiovasculare pot fi ținute sub control - dieta-1655129079.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial. În esență, acestea reprezintă un grup de afecțiuni care include tulburări cardiace, boli cerebro-vasculare și boli ale vaselor de sânge sau boli vasculare. În fiecare an, milioane de oameni mor la nivel global din cauza acestor afecțiuni. Conform OMS, 80% din decesele atribuite acestor boli ar fi putut fi prevenite dacă pacienții ar fi urmat un stil de viață sănătos și, de asemenea, și-ar fi redus factorii de risc. În general, obiceiurile alimentare proaste, împreună cu obiceiurile nocive legate de sănătate, sunt strâns legate de dezvoltarea aterosclerozei.
 

Boala constă în formarea depozitelor de plăci în artere, împiedicând funcționarea corectă a acestora. Iată câțiva dintre factorii care duc la dezvoltarea aterosclerozei: fumatul, lipsa de activitate fizică, o dietă bogată în săruri și grăsimi, alcoolismul. La acestea se adaugă hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, hipercolesterolemia, greutatea în exces și obezitatea.

În același timp, bolile metabolice sunt strâns legate de factorii de risc comportamentali. În această privință, adoptarea unui stil de viață sănătos prin schimbarea obiceiurilor alimentare și practicarea de exerciții fizice sunt aspecte esențiale. Anumite recomandări nutriționale pot ajuta la reglarea tulburărilor metabolice. Planurile alimentare care țin sub control mulți factori de risc au un efect cardioprotector. Ca urmare, medicii recomandă consumul mare de legume, fructe, dar și înlocuirea făinurilor rafinate cu cereale integrale. De asemenea, sunteți sfătuiți să aveți un aport moderat de grăsimi, alimente de origine animală și să reduceți cantitățile de zahăr



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4867 secunde