Dieta lui Iisus Hristos, descifrată de specialiști

594
Dieta lui Iisus Hristos, descifrată de specialiști - 1xsd-1647417101.jpg
De-a lungul timpului, mulţi oameni s-au întrebat ce mânca Iisus Hristos pe vremea când trăia pe pământ. Numeroşi specialişti au căutat să descifreze Biblia, pentru a vedea dacă există pasaje în care se vorbeşte despre alimentele din acea vreme, scrie realitatea.net

Cele mai multe alimente consumate în timpul Mântuitorului erau roadele pământului precum grâu, cereale, fructe şi legume. Dieta lui Iisus, dar şi a celorlalţi oameni era bazată pe vegetale proaspete, căci atunci nu existau frigidere. În Biblie, există versete care menţionează că Iisus şi Apostolii Săi consumau multă pâine din cereale , vin şi fagure de miere.

Pâine

Consumată în timpul Cinei Celei de Taină, pâinea din grâu conține vitamine, minerale și fibre necesare bunei funcționări a organismului.

Peşte

Este cunoscută de toţi pilda înmulţirii pâinilor şi a peştilor. Iisus gătea peşte atunci când a fost găsit de câţiva discipoli ai săi, peştele reprezentând o sursă importantă de proteine şi acizi graşi omega 3.

Struguri

Mântuitorul se autodenumea „Adevăratul vin“, iar până-n ziua de azi Ierusalimul este înconjurat de vii. Strugurii roşii menţin inima sănătoasă, scăzând nivelul colesterolului rău şi al trigliceridelor şi sunt o sursă importantă de antioxidanţi.

Miel

Această carne s-a aflat pe masa ospăţului la care a participat Iisus şi reprezintă un nutrient esenţial pentru sănătate, conţinând cantităţi mari de vitaminele B3 şi B12, dar şi seleniu, zinc, fosfor şi fier.

Rodii

Un mozaic din secolul al IV-lea îl arată pe Hristos înconjurat de acest superfruct cu calităţi antioxidante puternice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5374 secunde