Şoferi, atenţie unde parcaţi! Se acţionează în mai multe zone din Constanţa, pentru toaletarea copacilor

208
Şoferi, atenţie unde parcaţi! Se acţionează în mai multe zone din Constanţa, pentru toaletarea copacilor - spatiiverzi1-1647415544.jpg

Articole de la același autor

Continuă toaletarea și corecția arborilor din oraș. Săptămâna aceasta echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare acționează în mai multe zone: străzile Berzei, Mihai Eminescu, I.L Caragiale, Vasile Pârvan, șoseaua Portului și bulevardul Alexandru Lăpușneanu.



Conform Legii nr. 24 din 15 ianuarie 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează în perioada de repaus vegetativ a arborilor pentru a nu produce uscarea acestora. Această perioadă durează până în martie sau aprilie în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte.

Aceste intervenții sunt necesare atât pentru eliminarea ramurilor uscate, bătrâne sau atacate de carii, evitând astfel prăbușirea copacilor, cât și pentru eliminarea riscului de accidente, în cazul crengilor care afectează siguranţa traficului pietonal şi rutier și a imobilelor aflate în apropiere.

De asemenea, pe bulevardul Ferdinand, echipele Confort Urban curăță casetele stradale de lăstari.

În paralel, se salubrizează spațiile verzi. Se grebleză frunzele și crengile uscate, se transportă resturile vegetale, sunt măturate aleile și strânse gunoaiele. De la începtul acestei săptămâni s-a acționat în: KM 4-5, CET, Amzacea, Tomis Nord, Soveja, Badea Cârțan, Far, Poarta 6, stațiunea Mamaia.

"Munca echipelor este de multe ori îngreunată de mașinile parcate pe trotuare. Vă rugăm să nu parcați mașinile în zonele în care se lucrează pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.", anunţă Primăria Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5457 secunde