Nelinişte în cartierul Viile Noi. Cu ce s-au trezit șoferii din zonă pe autoturisme

3909
4

Articole de la același autor

Este nelinişte în cartierul Viile Noi, unde, mai mulţi constănţeni susţin că ar fi primit atenţionări de la Poliţia Locală să nu îşi mai parcheze maşinile pe trotuar şi că unele străzi vor deveni artere cu sens unic. Autorităţile locale spun că deocamdată nu se ia în calcul resistematizarea rutieră pe şoselele respective şi că este vorba despre cazuri singulare, de şoferi care nu au parcat regulamentar.

În cartierul Viile Noi circulă zvonurile că strada Democraţiei şi strada Şoseaua din Vii vor fi transformate în artere cu sens unic. Discuţiile au fost alimentate de înştiinţări de la Poliţia Locală, pe care oamenii spun că le-ar fi găsit pe maşini, în care li se atrăgea atenţia că au parcat în zone unde oprirea şi staţionarea sunt interzise.



„Am primit o hârtie în care eram informaţi că maşina a fost oprită neregulamentar, deşi acolo o punem de ani de zile, de când locuim pe strada Democraţiei. Este în faţa curţii noastre, nu deranjează pe nimeni”, a povestit un constănţean din zonă. Documentul are antetul Primăriei Constanţa şi este trimis, se pare, de către Direcţia Generală Poliţia Locală. „Stimate conducător de autovehicul! Având în vedere prevederile O.U.G. nr. 195/2002 (R) cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice, vă informăm faptul că se interzic oprirea şi staţionarea autovehiculelor: în zona de acţiune a indicatoarelor oprirea şi staţionarea interzisă, în zona staţiilor mijloacelor de transport în comun şi staţii taxi, pe trotuare, la mai puţin de 25 metri de colţul unei intersecţii sau la mai puţin de 25 metri înainte şi după trecerea pentru pietoni sau în altă poziţie decât cea stabilită prin legislaţia în vigoare sau semnalizată prin indicator rutier. Având în vedere faptul că autovehiculul dumneavoastră a fost depistat oprit neregulamentar, vă rugăm de urgenţă să luaţi măsurile necesare pentru a evita sancţionarea contravenţională. Vă mulţumim!”, se arată în hârtia lăsată şoferilor.



„Notificare din cauza unei sesizări”

Mai mulţi constănţeni din cartier, de pe strada Democraţiei şi Şoseaua din Vii, susţin că ar fi primit asemenea înştiinţare. „Am sunat la Poliţia Locală şi mi s-a spus că nu mai avem voie să parcăm pe trotuarul din faţa casei, noi locuind pe strada Democraţiei. Nu mi s-a explicat de ce”, ne-a spus un locuitor din zonă. Alţii merg mai departe cu explicaţiile şi spun că se pregătesc unele schimbări în circulaţia din cartier. „Pe strada Vârful cu Dor se lucrează. Am crezut iniţial că vor veni şi pe strada Democraţiei, dar deocamdată spun că nu. Ştiu sigur că Şoseaua din Vii va avea sens unic. Probabil că aşa va fi şi pe Democraţiei”, a precizat un alt constănţean din cartier.



Am solicitat un punct de vedere la autorităţile locale, referitor la atenţionările trimise de Poliţia Locală, dar şi la modificările la trama stradală. „Nu este o serie de înştiinţări, ci este un caz singular, care a pornit de la o sesizare. Probabil unul dintre vecini i-ar fi zis şoferului să nu mai parcheze pe trotuar, pentru că era deranjat. Acesta ar fi ignorat şi vecinul a făcut sesizare. Poliţia Locală l-a notificat pe şofer, dar nu a fost aplicată nicio sancţiune. În ce priveşte schimbări ale circulaţiei, deocamdată nu s-a luat nicio măsură în acest sens”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Luminiţa Lare.



Comentează știrea

io dixit
15 martie 2022
curios

s-a schimbat legislatia rutiera? nu mai poti parca la mai putin de 25m de coltul strazii, sau trecerea de pietoni?

Geo
16 martie 2022
codul rutier

Si si. Mereu a fost asa. La colt din cauza vizibilitatii, la trecere, la fel.

Răspuns la: curios
Adăugat de : io dixit, 15 martie 2022
s-a schimbat legislatia rutiera? nu mai poti parca la mai putin de 25m de coltul strazii, sau trecerea de pietoni?
Cum e ?
16 martie 2022
Trotuar sau Loc De Parcare

Trotuarul este exclusiv al pietonilor, doar ca exceptie din motive obiective mai pot circula si autoturisme (ca ai casa acolo si nu ai cum altfel sa duci masina in garaj). Altfel, de cind trotuarul a devenit o extensie pt. loc de parcare al rezidentilor ? E plin orasul de masini parcate aiurea pe trotuar. Sa se aplice legea pt. toti, asa e normal. De multe ori, ca pieton trebuie sa te deplasezi pe strada, pt. ca nesimtitul a blocat tot trotuarul. Ati ales un primar, consilieri, faceti petitii peste petitii sa rezolve cumva si problema cu locurile de parcare. Altfel, aveti votul vedeti cum e mai bine sa-l folositi data viitoare.

Mircea
17 martie 2022
Neputința

Prelungirea Câmpinei e lăsată de izbeliște de 27 de ani, pe Șoseaua din Vii trotuare, asfalt nou pe strada Gheorghe Marinescu la fel iar noi înotăm in noroaie iarna și vara măturăm praful din fața curții.

Pagina a fost generata in 1.1459 secunde