Unele alimente combinate devin adevărate medicamente pentru organism

191
Unele alimente combinate devin adevărate medicamente pentru organism - alimente-1646668067.jpg

Articole de la același autor

Dacă vreţi să adoptaţi o dietă echilibrată, să fiţi sănătos, atunci trebuie să cunoaşteţi şi anumite combinaţii alimentare care vă menţin într-o formă de invidiat. Din păcate, multe persoane fac greşeala de a consuma o cantitate mai mare de carbohidraţi sau alte tipuri de alimente, când, în realitate, ar trebui să reducă aportul acestora. Specialiştii sunt de părere că cel mai bine este să optaţi pentru anumite combinaţii alimentare care oferă organismului beneficii. Altfel spus, dacă le combinaţi în mod corect, alimentele alese vă oferă toţi nutrienţii din compoziţia lor.

În acest fel, şi organismul le absoarbe mai uşor. Există multe alimente care au nevoie de anumite vitamine şi minerale pentru a fi asimilate aşa cum trebuie. Vă întrebaţi care sunt cele mai bune combinaţii alimentare sănătoase? De exemplu, roşiile conţin o substanţă numită licopen, care este absorbit mai bine în intestine atunci când este combinat cu o grăsime sănătoasă, precum cele care se găsesc în avocado. Licopenul este un antioxidant bogat în pigmenţi numiţi şi carotenoide. Aceştia reduc riscul de boli cardiovasculare şi cancer, dar pentru a vă bucura de toate aceste beneficii, este bine să consumați alimente bogate în licopen, alături de o sursă de grăsimi sănătoase. În acest fel, organismul se poate bucura de toate efectele pozitive ale antioxidanţilor. De asemenea, boabele de năut conţin complexul de vitamine B, iar sfecla este o sursă excelentă de magneziu. Ce legătură există între aceşti nutrienţi? Vitamina B6 facilitează absorbţia magneziului în organism.

Potrivit unui studiu recent, această combinaţie extraordinară de nutrienţi ajută la combaterea simptomelor autismului. Apoi, ceaiul verde şi lămâia sunt extraordinare pentru organism, ajută în lupta cu cancerul și nu numai. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3161 secunde