Nu vă panicaţi! Problemele de muşcătură ale copiilor se rezolvă

169
Nu vă panicaţi! Problemele de muşcătură ale copiilor se rezolvă - fondmuscatura2-1655129284.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, rezolvarea problemelor de mușcătură la o vârstă fragedă este o idee bună, deoarece oasele sunt încă în creștere. Acesta este și motivul pentru care ortodonția la copii va fi mai eficientă și mai rapidă. De fapt, acesta este momentul în care apar modificări în dezvoltarea oaselor și în poziția dinților care pot duce la probleme de mușcătură, dar ele pot fi reglate.

Așadar, ortodonția la cei mici este tratamentul care permite corectarea acestei tulburări încă de la o vârstă fragedă. Acest lucru se face pentru a ghida creșterea osoasă, dar și pentru a corecta poziția maxilarelor și a dinților sau a alinia dinții pe arcadă. Altfel spus, o relație corectă între dinții superiori și inferiori îi permite copilului să exercite funcțiile gurii în mod normal. În consecință, acționarea de la o vârstă fragedă face posibilă tratarea problemelor, împiedicându-le să progreseze și să se înrăutățească. Potrivit dr. Daniela Murariu, tratamentele nu sunt doar mai eficiente, ci și mai confortabile, mai scurte și chiar mai ieftine. Desigur, există multe motive pentru care ortodonția poate fi necesară pentru copii. „De exemplu, la această vârstă, avantajul este că oasele sunt încă în creștere și dinții se adaptează, acest lucru permiţând utilizarea aparatelor dentare pentru a rezolva multe situații de malocluzie. Dintre acestea amintim problemele de palat ogival sau îngust ori existenţa unui maxilar superior, care este foarte în față în comparație cu maxilarul inferior. Apoi, pot exista situaţii în care maxilarul este cu mult în față sau copilul se confruntă cu o mușcătură deschisă, adică dinții superiori și inferiori nu intră în contact la închiderea gurii. Alteori, însă, este vorba despre mușcătura încrucișată, când dinții inferiori sunt situați în afara dinților superiori la mușcare. De asemenea, mai pot fi întâlnite cazuri în care dinții se află în afara arcului dentar, înghesuiți sau strâmbați”, a explicat medicul.


Dentistul este cel care pune diagnosticul de malocluzie după o examinare orală. În orice caz, există unele simptome pe care chiar și părinții le pot observa, care sugerează necesitatea ortodonției la copii, cum ar fi pierderea prematură a dinților de lapte sau anumite obiceiuri disfuncționale, precum suptul degetului mare, rosul unghiilor, utilizarea biberonului sau a suzetei după vârsta de doi ani, respirația pe gură, înghițirea atipică. Unii copii au dinții înghesuiți, rari, strâmbi sau o față lipsită de armonie, iar alţii simt durere, plescăie sau au probleme la mușcătură sau mestecat. Deci, este foarte important să observaţi procesul de erupție dentară și modul în care copiii mestecă, înghit și vorbesc pentru a descoperi aceste situații cu potențial grav. În acest fel, puteţi informa medicul dentist cât mai curând posibil. Pe lângă examinarea gurii și urmărirea procesului de creștere a oaselor și a dinților copilului, el va sfătui părinții cu privire la îngrijirea cavității bucale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6132 secunde