Nodulii în cap nu sunt neapărat canceroși. Investigați-i la timp!

1223
Nodulii în cap nu sunt neapărat canceroși. Investigați-i la timp! - nodulicap1-1654091780.jpg

Articole de la același autor

La un moment dat ați observat că aveți un nodul în cap? Chiar și așa, nu vă panicați, deoarece, de foarte multe ori, aceste chisturi sunt complet inofensive. Este adevărat că umflăturile din cap sunt uneori asociate cu tumorile, în special cu cele cerebrale. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, nu sunt canceroase. Ele apar din cauza diviziunii necontrolate a celulelor într-o zonă a corpului. Treptat, se formează bulgări interni care pot fi benigni sau maligni (canceroși). Cercetările realizate de-a lungul timpului arată că această alterare provine dintr-o mutație a materialului genetic al acestor celule. În timp, au fost identificați factori de risc care cresc șansele de a dezvolta boala: de exemplu, adoptarea de obiceiuri nesănătoase (fumatul, alcoolismul și consumul de droguri). În alte cazuri, istoricul medical și antecedentele pacientului (rude care au avut aceeași afecțiune) pot juca un rol vital.


O observație importantă este faptul că tumorile cerebrale nu apar niciodată ca noduli în exteriorul capului, precizează doc.ro. Astfel, pe măsură ce tumorile cerebrale modifică celulele creierului, cancerul se dezvoltă în interiorul acestui organ. Cu toate acestea, boala nu dăunează niciodată neuronilor, deoarece aceste celule ale sistemului nervos nu sunt afectate de diviziunea celulară. Prin urmare, această patologie va afecta celulele gliale, adică celulele care însoțesc, hrănesc și protejează neuronii.

Deci, de ce apar umflăturile din cap? De exemplu, dacă se întâmplă să cădeți sau primiți o lovitură în cap, în afară de durere, se poate forma un nodul, care poate varia în dimensiune. De asemenea, problema este întâlnită în cazul persoanelor cu chisturi de grăsime, noduli sebacei sau lipoame, care pot forma bulgări în piele, oriunde pe suprafața corpului. Cu toate acestea, sunt rareori maligni, iar cea mai gravă afecțiune este modificarea estetică a zonei



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3903 secunde