Bolile psihice, cel mai puternic tabu social

646
Oamenii consideră că este mai ușor să-și recunoască homosexualitatea decât să admită că suferă de o anumită boală psihică, asumarea unei astfel de maladii fiind cel mai puternic tabu social, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.
La studiu au participat 2.000 de persoane și, dintre acestea, aproape 30% au recunoscut că le-ar fi dificil să recunoască public că suferă de o afecțiune psihică, comparativ cu 20% care ar avea probleme în a-și recunoaște public homosexualitatea, informează The Guardian.
Reticența față de bolile psihice la nivel social reflectă amplificat și situația din cuplu. Astfel, oamenii sunt de patru ori mai dispuși să rupă o relație dacă partenerul lor este diagnosticat cu depresie severă sau are o dizabilitate psihică.
Persoanele care suferă de schizofrenie generează cea mai multă reticență, 20% dintre femei declarând că s-ar despărți de partener dacă ar fi diagnosticat cu această afecțiune.
Tom Bayliss, unul dintre inițiatorii campaniei, a spus că este necesar ca publicul să fie informat cu privire la extinderea fenomenului discriminării la care sunt supuse persoanele cu probleme mintale, acesta fiind principalul obiectiv al demersului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2524 secunde