Ciocolata neagră ajută în lupta cu cancerul, bolile de inimă și colesterolul rău

975
Antioxidanții din ciocolata neagră sunt secretul care îi permite să lupte împotriva cancerului, dar și a bolilor de inimă, împotriva degradării dinților și chiar poate îndrepta organismul spre o dietă sănătoasă.
Acestea ar fi motivele care au îndemnat atâția cercetători să deruleze studii care să releve avantajele consumului de ciocolată. Printre primii care au confirmat caracteristicile terapeutice ale ciocolatei au fost cei de la Institutul Național de Sănătate Publică din Olanda. Ei au descoperit că ciocolata conține antioxidanții numiți fenoli și catecină, ambii foarte eficienți în prevenirea bolilor de inimă și a cancerului.
Cercetătorii au descoperit că ciocolata conține de patru ori mai multă catecină decât ceaiul. În plus, alte studii au arătat că ciocolata, în special planta de cacao din care se face, are proprietatea de a suprima capacitatea organismului de a produce colesterolul rău, care afectează  inima. Un studiu diferit a relevat un alt beneficiu adus de ciocolată. Conform cercetătorilor de la Universitatea Cologne din Germania, consumul de ciocolată neagră poate scădea tensiunea arterială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5949 secunde