Bolnavii de cancer din Constanța, în pericol să rămână fără medicamente

1150
Ministerul Sănătății a decis ca medicamentele injectabile, necesare pentru bolnavii de cancer, să fie procurate din farmaciile spitalelor. Măsura va fi implementată de la 1 iunie, pentru a da timp spitalelor să organizeze licitațiile pentru achiziționarea medicamentelor.
Dr. Dan Căpățână, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, susține că procedurile pentru achiziționarea substanțelor injectabile au fost demarate deja. "Joi vom achiziționa medicamente pentru următoarele două luni, urmând ca apoi să organizăm licitația pentru restul lunilor", a precizat medicul.
Acesta a ridicat însă o altă problemă: banii alocați bolnavilor de cancer din Constanța, prin programul național, nu sunt suficienți pentru a asigura tratamentul pentru întreg anul. "Constanței i-au fost alocate 6,6 milioane de lei, pentru 2.700 de bolnavi de cancer, câți sunt înregistrați. Dar nu sunt suficienți bani. Pentru a acoperi și ultimele luni ale anului, ne-ar mai trebui încă 20% din suma alocată. Probabil se va face o rectificare bugetară pentru sfârșitul anului", a subliniat dr. Căpățână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum tratați un "ochi leneș"
Vineri, 07 Ianuarie 2011
Stire din Sănătate : Ce îi așteaptă pe bolnavi în 2011
Vineri, 22 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Soia - alimentul care previne cancerul
Pagina a fost generata in 0.2896 secunde