Bolnavii de diabet au primit, ieri, pedometre gratuite

589
Bolnavii de diabet au primit, ieri, pedometre gratuite - pedometru-1321291769.jpg
Campania "Câștigă pas cu pas - Împreună ajungem mai departe" a fost lansată, ieri, de Ziua Mondială a Combaterii Diabetului, în centrele de diabet din mai multe orașe din țară, printre care și Constanța. Acțiunea se desfășoară ca urmare a creșterii continue a numărului de diabetici în toată lumea și propune educarea oamenilor despre cum pot preveni și gestiona diabetul de tip II.
Proiectul promovează mișcarea, practicarea de exerciții fizice regulate pentru a preveni diabetul și complicațiile acestuia. Pacienții sunt încurajați să alerge, să înoate și să danseze, să ducă o viață activă.
Campania "Câștigă pas cu pas" se desfășoară în 15 centre de diabet din 14 orașe din țară. În fiecare dintre aceste centre, pacienții cu diabet, selectați de medici pe baza riscului ridicat de a dezvolta complicații, primesc pedometre gratuite. La Constanța, dispozitivele sunt disponibile la Clinica de Diabet din Spitalul Județean de Urgență. Timp de o săptămână, bolnavii își vor contoriza activitățile fizice cu ajutorul pedometrelor, după care își vor calcula pașii sau kilometrii parcurși. Medicii vor analiza apoi rezultatele pe care le vor înregistra și pe site-ul www.castigapascupas.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum să ținem un post sănătos
Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : De ce ne îmbolnăvim de diabet
Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Copiii cu diabet ne măsoară glicemia
Pagina a fost generata in 0.3001 secunde