Brânza mascarpone ajută la menținerea unei structuri osoase puternice

117
Brânza mascarpone ajută la menținerea unei structuri osoase puternice - mascarpone-1665320217.jpg

Articole de la același autor

Foarte multă lume consumă în ziua de azi brânză mascarpone, care este un produs lactat cremos folosit ca ingredient pentru anumite sosuri și deserturi, cum ar fi tiramisu. Puțini știu, însă, și ce beneficii aduce acest produs. Experții în nutriție susțin că brânzeturile, în general, oferă organismului o serie de proteine de înaltă calitate și minerale esențiale care ajută la menținerea sănătății. Desigur, trebuie să acordați prioritate lactatelor fermentate, deoarece acestea conțin și probiotice pentru îngrijirea microbiotei. În principiu, fiecare porție de 28 grame de brânză mascarpone oferă aproximativ 120 calorii. Altfel spus, este un produs energizant, care trebuie introdus în alimentație cu moderație, pentru a evita creșterea în greutate. 


O porție clasică oferă 14 grame de grăsimi și doar două grame de proteine. Desigur, valoarea biologică este ridicată, întrucât nu conține carbohidrați sau zaharuri și nici fibre. În final, trebuie menționat calciul, deoarece 28 grame de brânză acoperă 4% din cantitatea zilnică recomandată, deci este o substanță esențială pentru menținerea unei structuri osoase puternice. Totodată, brânza mascarpone conține toți aminoacizii esențiali și are un scor mare în ceea ce privește digestibilitatea. Așadar, va contribui la menținerea masei musculare sănătoase, evitând dezvoltarea unor patologii cronice, precum sarcopenia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4432 secunde