Bronșita include simptome precum febră, tuse şi secreţii nazale

139

Articole recomandate

În cazul în care vă gândeați că bronşita este o boală ce poate fi tratată acasă, de capul vostru, vă înșelați, aceasta necesită tratament medical. Drept urmare, este necesar să luați în considerare recomandările medicului, care vă va da cele mai potrivite remedii pentru ameliorarea bolii, și mai ales să vă amintiți că remediile la domiciliu pot doar sprijini tratamentul medical, dar în niciun caz nu vă scutesc de vizita la specialist şi medicamentele prescrise de acesta.

Mai mult decât atât, unele pot provoca reacţii alergice sau pot fi contraindicate persoanelor cu anumite caracteristici, de aceea este necesar să consultaţi medicul înainte de a începe să utilizaţi remedii naturiste. Potrivit dr. Rodica Enescu, bronşita este inflamaţia bronhiilor, adică mucoasele care căptuşesc tuburile plămânilor, și poate fi acută sau cronică, în funcţie de intensitatea ei.
 

Simptomele includ febră, tuse şi secreţii nazale, motiv pentru care expulzarea rapidă a flegmei ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor. Pe lângă tuse, pot apărea febra moderată, de obicei în jur de 38 grade Celsius, senzația de constricție, durere surdă în piept, toate înrăutățite de inspirul profund și tuse. În plus, bolnavii se pot confrunta cu senzația de lipsă de aer. De precizat că există două tipuri de bronșită: forma acută, care se instalează rapid și se vindecă în circa 1-2 săptămâni, dar în care tusea mai poate persista pentru o perioadă. Această variantă de boală este întâlnită frecvent la persoanele fără alte boli. A doua categorie se referă la bronșita cronică, cea cu recurențe frecvente și manifestări de lungă durată, întâlnită frecvent la persoanele fumătoare. În cazul lor, tusea productivă poate persista multă vreme și afectează atât adulții, cât și copiii. Bronșita acută se răspândește prin picăturile de salivă infectate sau mucusul cu încărcătura virală, eliminate prin strănut sau tuse, care ajung în aer și vor fi inhalate sau ajung pe obiecte. De exemplu, o persoană se poate infecta prin inhalarea de particule virale, bacteriene sau prin atingerea unui obiect infectat și apoi atingerea nasului, ochilor sau gurii. Un remediu natural pentru tratarea acestei afecțiuni include turmericul, cu ajutorul căruia sunt ameliorate simptomele bolilor respiratorii. Unele studii au arătat că acest condiment a avut rezultate bune în tratarea obstrucţiei produse de astmul bronşic. Totodată, se crede că ar putea fi util şi pentru ameliorarea simptomelor altor boli respiratorii. Turmericul se foloseşte sub formă de pudră şi modul de preparare este foarte simplu: o jumătate de linguriţă se diluează într-o jumătate de pahar de lapte cald. Consumaţi de cel puţin trei ori pe zi şi departe de mesele principale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Remedii naturiste pentru bronșită
Sâmbătă, 01 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Semne care arată că ai bronșită
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cum îi tratăm pe copiii cu rinofaringită
Pagina a fost generata in 1.3164 secunde