Cât de gravă este "boala fumătorilor"

239
Cât de gravă este

Articole de la același autor

Instalată brusc, bronșita are două tipuri de manifestări care o încadrează la boli cronice sau o transformă într-o afecțiune acută.

Bronșita acută se instalează brusc, dar nu durează de obicei mai mult de câteva săptămâni. Cel mai adesea, cauza este o infecție cu un virus.

Bronșita cronică, în schimb, se instalează după mai multe manifestări acute ale bolii. Este mai des întâlnită la adulții fumători, însă și la copiii suferinzi de această boală, mai ales dacă sunt expuși fumatului pasiv.

"Dacă vorbim de copii, afecțiunea poate apărea ca urmare a bolilor copilăriei, sau poate fi un semn al astmului nediagnosticat. Dacă, însă, ne referim la adulți, această boală este cauzată în special de expunerea prelungită la fumul de țigară, deci se poate spune că este «boala fumătorilor». Principalele simptome în acest caz sunt durerile de cap, frisoanele, problemele la respirație, dureri în piept, tuse productivă. În cazul în care pacientul face febră mai mare de 38 timp de câteva zile consecutiv, e posibil să se fi ales cu o bronșită bacteriană care necesită tratament de specialitate și monitorizare.

Desigur, trebuie precizat că vindecarea are loc odată cu eliminarea mucozităților care, de obicei, au o culoare alb-gălbuie. Pentru a accelera acest proces este nevoie de expectorante", a precizat dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Remedii naturiste pentru bronșită
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Mamele vor primi un ajutor în plus
Pagina a fost generata in 1.0955 secunde