Butoanele de la lift, mai infecte decât colacul unui WC public

423
Butoanele de la lift, mai infecte decât colacul unui WC public - butoanelift-1346701648.jpg
Probabil că nu ne-am fi gândit niciodată că un buton tipic de lift poate să acumuleze de circa 40 de ori mai mulți germeni decât un scaun de toaletă publică. Din păcate, asta este concluzia la care au ajuns mai mulți oameni de știință. Astfel, potrivit unui studiu făcut în restaurante, bănci, birouri, hoteluri, aeroporturi, s-au descoperit peste 300 de colonii bacteriene pe fiecare centimetru pătrat al butoanelor din lifturi. 

Deși pare greu de crezut, pe aceeași suprafață a colacului de WC existau doar opt astfel de colonii. De remarcat că printre bacteriile localizate pe butoanele ascensoarelor, cea mai întâlnită a fost E.coli, un agent patogen care provoacă numeroase boli gastrointestinale.
Unul dintre cercetători, dr. Nicolae Luna, de la Microbian Europe, care a realizat o serie de cercetări și pentru Universitatea din Arizona, SUA, a găsit și justificarea, precizând că într-o clădire frecventată, un buton de ascensor poate fi atins de zeci de oameni care vin în contact cu diverse bacterii în fiecare oră. În plus, chiar dacă aceste butoane sunt curățate cu regularitate, riscul formării de noi bacterii rămâne destul de ridicat.
Pe de altă parte, profesorul Hugh Pennington, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în microbiologie din Marea Britanie, arată că deși sunt prezente într-un număr impresionant de mare, bacteriile de pe butonul de lift n-ar trebui să afecteze sănătatea unei persoane dacă aceasta s-ar proteja. Iar cel mai bun mod de a vă proteja este să vă spălați mâinile înainte de a mânca sau de a manevra alimentele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Cu liftul, spre stele
Pagina a fost generata in 0.408 secunde