Cafeaua, în exces, poate duce la apariţia afecţiunilor cronice
Articole de la același autor
Trandafirul japonez aduce numai beneficii podoabei capilare
11 Decembrie 2022
Boiaua de ardei oferă multiple beneficii pentru sănătate
12 Decembrie 2022
Feniculul de mare poate oferi anumite beneficii pentru sănătate
06 Decembrie 2022
Păpădia, eficientă şi în tratarea afecţiunilor sistemului digestiv
04 Decembrie 2022
Busuiocul, util în caz de indigestie sau oboseală
02 Decembrie 2022
Curățarea cremei de protecție solară este foarte importantă
01 Decembrie 2022
După ce au analizat efectul dozelor mari de cafea asupra organismului, cercetătorii australieni au descoperit că cinci ceşti de cafea chiar şi decofeinizată pe zi pot duce la apariţia afecţiunilor cronice. Explicaţia: echivalentul a cinci cafele pe zi duce la dublarea cantităţii de grăsime din jurul organelor din abdomen care duce, mai departe, la afecţiuni cronice letale.
Cercetătorii doreau să studieze un compus din cafea cunoscut sub numele de acid chlorogenic (CGA), despre care se crede că aduce diferite beneficii asupra sănătăţii, cum ar fi prevenirea diabetului.
Kevin Croft, profesor la Universitatea Western Australia, afirmă că studiile precedente au testat efectul unei cantităţi mici de cafea, echivalentul unei ceşti pe zi.
„Studiile au arătat că riscul de a dezvolta diabet de tip 2 scade în urma consumului de cafea. Pornind de la aceste cercetări, am dorit să studiem efectele compuşilor de tip CGA ce se găsesc în cantităţi mari în cafea, dar şi în ceai şi anumite fructe, precum prunele”, a explicat profesorul Croft. El a precizat că, în trecut, compuşii CGA erau renumiţi pentru efectele benefice asupra sănătăţii, cum ar fi creşterea sensibilităţii insulinei, reducerea tensiunii arteriale şi reducerea acumulării de ţesut adipos din corp.
Kevin Croft, profesor la Universitatea Western Australia, afirmă că studiile precedente au testat efectul unei cantităţi mici de cafea, echivalentul unei ceşti pe zi.
„Studiile au arătat că riscul de a dezvolta diabet de tip 2 scade în urma consumului de cafea. Pornind de la aceste cercetări, am dorit să studiem efectele compuşilor de tip CGA ce se găsesc în cantităţi mari în cafea, dar şi în ceai şi anumite fructe, precum prunele”, a explicat profesorul Croft. El a precizat că, în trecut, compuşii CGA erau renumiţi pentru efectele benefice asupra sănătăţii, cum ar fi creşterea sensibilităţii insulinei, reducerea tensiunii arteriale şi reducerea acumulării de ţesut adipos din corp.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 21 Decembrie 2022
Duminică, 25 Septembrie 2022
Marţi, 07 Iunie 2022
Joi, 12 Mai 2022
Duminică, 11 Iulie 2021
Marţi, 19 Iulie 2022
Vineri, 06 Mai 2022
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 06 Septembrie 2018
Sâmbătă, 25 August 2018