Cafeaua și ceaiul au o serie de beneficii asupra organismului

136
Cafeaua și ceaiul au o serie de beneficii asupra organismului - cafeaua-1671632539.jpg

Articole de la același autor

Consumați cafea sau ceai după masă? Potrivit specialiștilor, acest obicei poate fi foarte bun pentru sănătate, dacă este vorba despre două băuturi care conțin un număr mare de fitochimicale cu capacitate antioxidantă. Acești compuși ajută la neutralizarea formării radicalilor liberi. Din acest motiv, nu trebuie să lipsească din dietă. Unele studii recente arată că, atât cafeaua, cât și ceaiul sunt două băuturi care conțin substanțe fitochimicale de calitate. Aceste elemente acționează ca antioxidanți și protejează împotriva formării radicalilor liberi. În plus, controlul oxidării încetinește procesele de îmbătrânire. De parcă acest lucru nu ar fi suficient, cele două băuturi pot facilita digestia după o masă copioasă, ceea ce reduce disconfortul digestiv.
 

Trebuie doar să fiți atenți în cazul în care se apropie momentul somnului, cu excepția cazului în care alegeți o varietate fără cofeină. Totodată, cafeaua și ceaiul sunt capabile să stimuleze mobilizarea și oxidarea grăsimilor. Acest lucru se întâmplă prin două mecanisme: pe de o parte, datorită cofeinei, care duce la utilizarea substraturilor energetice. Pe de altă parte, există efectul antioxidanților, care cresc sensibilitatea la insulină și îmbunătățesc controlul nivelului de zahăr din sânge. Este important de subliniat că există dovezi ce arată că aportul de cafea și ceai este benefic pentru digestie, reușind să ofere elemente antioxidante care vor menține o stare de echilibru în mediul intern. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6324 secunde