Calorii echilibrate pentru menținerea greutății

305
Calorii echilibrate pentru menținerea greutății - calorii-1382540579.jpg

Articole de la același autor

Dobândirea unei greutăți corporale corespunzătoare pe parcursul vieții este vitală pentru menținerea stării de sănătate individuală. Mulți factori genetici, de mediu, comportamentali pot influența greutatea corporală. Echilibrul caloric, în timp, reprezintă soluția optimă pentru un management al greutății corporale eficient.

Oamenii nu pot controla consumul caloric prin procese metabolice dar pot controla ce mănâncă și câte calorii folosesc prin activitate fizică.

"Caloriile ingerate ar trebui să egalizeze caloriile folosite pentru a menține greutatea corporală normală. Astfel, consumul a mai puține calorii va rezulta într-o scădere a greutății. Acest lucru poate fi obținut în timp prin ingerarea a mai puține calorii, făcând sport și cel mai bine printr-o combinație a celor două.

Odată ce o persoană are un exces ponderal, adică suprapondere sau obezitate, reducerea țesutului gras necesită un efort semnificativ pe o durată relativă de timp, chiar și ani. Persoanele care reușesc să slăbească și să își mențină greutatea normală sunt atenți la ingestia alimentelor, însă cei care întâmpină probleme trebuie să se adreseze unui specialist", explică dr. Cristina Mihai, medic primar nutriție-pediatrică în cadrul Medicover Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Când mâncarea devine un dușman
Pagina a fost generata in 1.4027 secunde