Campanii de informare de Ziua Mondială a SIDA

212
Campanii de informare de Ziua Mondială a SIDA - campaniahiv-1354053031.jpg
Ziua Mondială a SIDA, care este marcată pe 1 decembrie, este prilejul cu care Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor afectate de HIV- SIDA a demarat o campanie de informare a populației cu privire la prevenirea răspândirii virusului. Și la Constanța, va avea loc o manifestare de acest gen, prin care mai mulți specialiști vor explica importanța prevenirii acestei boli. 

"Este bine ca populația să conștientizeze că SIDA poate fi prevenită prin controlul comportamentului sexual, care este primul factor de răspândire, este important controlul mamelor care sunt purtătoare și care trebuie să urmeze tratamentul, dar și ca pacienții să urmeze recomandările medicilor specialiști și să respecte regulile și schema de tratament", a explicat prof. univ. dr. Sorin Rugină, coordonator al Centrului Regional de supraveghere și monitorizare a infecției HIV-SIDA Constanța. 

"În prezent, la Constanța sunt o mie de persoane în evidența centrului de supraveghere și opt sute de persoane sub tratament, fapt care ne situează ca al doilea centru după București", a completat medicul. 

Asociația "O rază de lumină" din Mangalia, organizație fondatoare membră UNOPA, va desfășura următoarele activități: joi, 29 noiembrie, la ora 11:30, dezbatere care va avea loc la Casa de Cultura a municipiului Mangalia; sâmbătă,1 decembrie, voluntarii asociației vor distribui materiale informative și de prevenție în oraș. 

Și campania nu se oprește aici. În perioada 28 noiembrie - 10 decembrie, asociațiile membre UNOPA organizează activități de educare a populației cu privire la modalitatea de transmitere a virusului. În același timp, acestea vor transmite mesaje antidiscriminare a persoanelor seropozitive. 

O altă parte a campaniei se va desfășura online, prin campania "Ia-mă de mână! Arată că îți pasă!", destinată tinerilor. În acest fel, se pot transmite mesaje pentru bolnavi din partea societății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Drogurile provoacă îmbolnăvirea  cu HIV
Pagina a fost generata in 0.733 secunde