Cancerul amenință burlacii

661
Cancerul amenință burlacii - burlaci-1318867029.jpg
Burlacii sunt supuși unui risc de două ori mai mare decât bărbații căsătoriți de a muri din cauza unui cancer, conform unui nou studiu.

Cercetătorii care au analizat rata mortalității de cancer în ultimii 40 de ani au observat că atât băr-bații, cât și femeile care nu s-au căsătorit niciodată întâmpină un risc mai ridicat să moară din cauza uneia dintre cele 13 forme comune de cancer, printre care cel pulmonar, cancerul de sân sau de prostată. Cel mai mare risc oncologic se înregistrează însă la persoanele de peste 70 de ani care nu au fost căsă-torite.

O echipă de cercetători norvegieni de la Universitatea din Oslo a investigat cazurile a 440.000 de bărbați și femei diagnosticați cu cancer între 1970 și 2007, și a comparat cazuistica cu statusul lor marital. O viață de celibat, mai mult decât cazurile de divorț sau cele în care unul dintre soți a decedat, a dublat riscul de deces oncologic de la 18 la 35% în cazul bărbaților, iar la femei, creșterea este mai mică, de la 17 la 22%.

Alte studii au demonstrat de asemenea că persoanele căsătorite au o viață mai lungă și mai sănătoasă pentru că nu fumează la fel de mult, consumă mai puțin alcool și au o stare psihică mai bună decât cei necăsă-toriți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2598 secunde