Copiii prematuri au risc crescut de autism

582
Copiii prematuri au risc crescut de autism - autism-1318867097.jpg
Copiii născuți prematur sunt de cinci ori mai expuși riscului de a suferi de autism decât cei născuți cu o greutate normală, potrivit unui studiu publicat, ieri, în revista americană "Pedriatics".

Studiul a fost realizat de cercetători ai Universității din Pennsylvania pe 862 de copii născuți între septembrie 1984 și iulie 1987, în statul american New Jersey și care aveau o greutate la naștere cuprinsă între 500 de grame și două kilograme.

Aceștia au fost monitorizați până la vârsta de 21 de ani, constatându-se că 5% dintre ei sufereau de autism, în timp ce acest procent este de numai 1% pe ansamblul populației.

"În timp ce rata supraviețuirii celor născuți prematur se ameliorează, numărul copiilor care supraviețuiesc, dar rămân cu handicap este o problemă tot mai mare pentru sănătatea publică", a subliniat doctorul Jennifer Pinto-Martin, director la Centrul de Cercetare pentru Autism al Universității din Pennsylvania, principalul autor al studiului. "Această nouă cercetare ne face să presupunem că o greutate prea mică la naștere ar putea fi un factor de risc pentru autism", a mai precizat ea.

Corelația dintre o greutate prea mică la naștere și un ansamblu de probleme cognitive este cunoscută de mult timp, dar acest studiu este primul care constată că acești copii sunt mai expuși riscului de autism, precizează autorii cer-cetării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 August 2011
Stire din Sănătate : Muzica sparge barierele autismului
Pagina a fost generata in 1.275 secunde