Când ne aduce apendicita la spital

380
Apendicita este o inflamație a apendicelui care poate avea o evoluție rapidă, fapt pentru care medicii recomandă consultul medical în urgență. Există însă și situații în care pacientul se poate prezenta întâi la medicul de familie, care va stabili dacă acesta trebuie să meargă mai departe la specialist. 

"În primul rând, pacientul trebuie să țină cont de simptome: durere difuză abdominală care în 1-2 zile se concentrează în fosa iliacă dreaptă, durere pe piciorul drept, transpirații, frisoane, diaree sau întărirea abdomenului. În acest caz, dacă durerea este violentă și pacientul simte că starea sa se alterează rapid, trebuie să ajungă în urgență. Perforația apendiculară se manifestă clinic prin exacerbarea simptomelor, iar consecința este peritonita localizată sau generalizată. Dacă simptomele nu sunt atât de puternice și durerea este de intensitate mică, pacientul poate merge la medicul de familie, dacă suspicionează o apendicită, va trimite mai departe bolnavul către spital", a declarat, pentru Cuget Liber, dr. Dan Pletea, medic medicină de urgență în cadrul Spitalului Medgidia. 

Cea mai frecventă posibilitate de diagnostic fals pozitiv este întâlnită la femeile cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani care prezintă inflamații pelvine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3622 secunde