Când reprezintă o îngrijorare tulburările de mers?

144
Când reprezintă o îngrijorare tulburările de mers? - tulburari-de-mers-1682357833.jpg

Articole de la același autor

Tulburările de mers sunt considerate, de regulă, o abatere oarecare de la mersul normal. Numeroase etiologii, pe care nu mulți le cunosc, pot, însă, cauza aceste tulburări. Etiologia poate fi, bineînțeles, aflată în urma prezentării clinice, a unor analize de laborator și a testelor diagnostice.

Problemele de mers pot reprezenta anumite tulburări episodice sau cronice. Tulburările de mers continue sau cronice sunt cele pe care pacientul le-a adaptat datorită cronicității disfuncției neurologice. Iar cele episodice includ simptomele care apar brusc, pacientul nefiind adaptat la ele. Însă, chiar tulburările episodice reprezintă o cauză frecventă de complicații, cum sunt căderile neașteptate. Iar tulburările de celelalte tipuri aparțin, în principal, categoriei cronice.

Totuși, cauzele neurologice sunt mai frecvente decât cele non-neurologice. Ataxia senzorială cauzată de polineuropatie, parkinsonism, encefalopatie vasculară subcorticală și demență se numără printre cele mai frecvente cauze neurologice. Osteoartrita de șold și cea de genunchi care provoacă durere și limitează mișcarea sunt cauze comune non-neurologice ale tulburărilor de mers.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se recunoaște osteoartrita
Pagina a fost generata in 0.2036 secunde