Cum putem stimula imunitatea organismului?

134
Cum putem stimula imunitatea organismului? - imunitate-1682357780.jpg

Articole de la același autor

Imunitatea organismului presupune un echilibru între somnul eficient, alimentație și activitate fizică. Specialiștii recomandă câteva reguli de bază când vine vorba de somn.

În primul rând, ora de culcare și cea de trezire trebuie bine alese și stabilite, astfel încât să devină o obișnuință. De asemenea, dacă aveți obiceiul de a dormi pe timp de zi, este indicat să nu depășiți 45 de minute de somn. Seara, înainte cu patru ore de culcare, evitaţi consumul de alcool. Iar cu șase ore înainte, încercați să nu consumați cofeină. De evitat mai este și mâncarea grea, condimentată sau prea dulce, cu patru ore înainte de ora de culcare. Este, însă, acceptată o gustare uşoară înainte de somn. Totodată, sportul este recomandat zilnic, dar nu înainte de culcare. Folosiţi aşternuturi confortabile şi curate. Trebuie să identificaţi și o temperatură propice pentru somn şi să aerisiţi bine camera. Iar pentru un somn odihnitor, toate sunetele care vă pot distrage trebuie eliminate, precum și sursele de lumină, pe cât este posibil. Foarte important este ca patul să nu fie folosit pe post de birou. Activitățile care trebuiesc făcute la birou ar trebui să aibă loc acolo, nu în pat. Iar dacă nu adormiți în primele 30 de minute, părăsiți dormitorul pentru o altă activitate. Reveniți, apoi, doar în momentul în care simțiți că vă este somn. Iar în cazul în care aveți probleme cronice cu somnul, este indicat un jurnal de somn.

Pentru o imunitate bună a organismului, specialiștii vă sfătuiesc să mergeți pe jos cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

Un alt pas important spre dobândirea unei imunități bune este vaccinarea. Pentru pacienții cu boli cronice, se recomandă următoarea schemă de vaccinare: vaccinare antigripală anuală - vaccinare antipneumococică 1 f la 5 ani; vaccinare cu DTP 1 f la 10 ani, vaccinare anti-COVID-19, conform reglementărilor naționale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3673 secunde