Caniculă la Constanța. Ce recomandă medicii

210
1
Caniculă la Constanța. Ce recomandă medicii - vremecanicula-1439221869.jpg

Articole de la același autor

Canicula s-a instalat din nou pe litoral. Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru astăzi și mâine, în județul Constanța. Temperaturile vor fi foarte ridicate și disconfortul termic va depăși pragul critic.

Astăzi, la Constanța, cerul este senin și vântul suflă moderat, dinspre est-nord-est. Maxima termică va atinge 33 de grade Celsius. La noapte, se vor aduna câțiva nori și termometrele vor indica minimum 21 de grade.

Mâine, va fi la fel de cald, dar cerul va fi parțial înnorat și vântul se va mai domoli. Va persista senzația de zăpușeală. Noaptea, norii se vor mai risipi. Joi și vineri, nu vă așteptați însă să se răcorească, din contră, se pare că vom atinge chiar și 34 de grade.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Direcția de Sănătate Publică recomandă populației să asculte sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18, să consume zilnic lichide (2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Se recomandă un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute!

Să consume în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii) deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă. Nu se recomandă consumul de alcool, cafea, ceai cola sau băuturi cu un conținut ridicat de zahăr deoarece sunt diuretice și favorizează deshidratarea, diminuând capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Grijă suplimentară pentru vârstnici, copii și persoanelor cu dizabilități. 

Comentează știrea

adi
11 august 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.181 secunde