Cardiacii constănțeni, trimiși să se trateze în spitalele din București

120

Articole de la același autor

"De ce sunt trimiși cardiacii constănțeni la spitalele din București și nu sunt tratați la Constanța?" - este întrebarea pe care o pun rudele pacienților care suferă de boli de inimă medicilor din Spitalul Județean Constanța.

"Suntem conștienți de severitatea acestor cazuri, însă mortalitatea, inclusiv cea de cauză cardiacă, a scăzut destul de mult în spital. Doar trei dintre cele 17 unități sanitare

de profil au primit fonduri pentru programul de miocard, însă pentru Constanța nu avem semnale în acest sens. Nu putem asigura tratament pacienților în stare critică, iar aici vorbim de miocard acut, pentru că sunt implicate costuri foarte mari la îngrijiri pre și postoperatorii și casa de asigurări decontează o mică parte din tratament. Circuitul pacientului cu infarct sau accident vascular este mult mai complex decât al oricărui alt bolnav, inclusiv pentru faptul că acesta stă și pe secția de terapie intensivă, iar materialele sanitare și dispozitivele medicale sunt foarte costisitoare", a declarat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0656 secunde