Care este legătura între mâncarea fast-food și starea depresivă

262
Care este legătura între mâncarea fast-food și starea depresivă - fastfood-1342796803.jpg
Persoanele care mănâncă în mod regulat produse fast-food sunt mult mai expuse riscului de depresie față de cei care nu consumă astfel de mâncare. Concluzia aparține unor cercetători spanioli, care au stabilit o asociere clară între acest tip de mâncare și riscul de depresie. Pentru a ajunge la această constatare, timp de câteva luni au fost studiați aproximativ 9.000 de adulți, cărora le-au fost comparate obiceiurile alimentare, scrie passionsante.be.

Oamenii de știință de la Universitățile din Granada și Las Palmas au observat că cei care merg des în unitățile care comercializează mâncare fast-food sunt mai predispuși riscului de depresie. Acest lucru se poate explica, spun experții, prin faptul că amatorii de fast-food sunt și cei care au, în general, un mod de viață mai puțin sănătos, sunt sedentari, fumători și au un ritm de viață mai prost structurat. Cercetătorii urmează să stabilească acum dacă și în ce măsură produsele fast-food contribuie la dezvoltarea unor tulburări depresive. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8544 secunde