Care sunt beneficiile folosirii uleiului de alge

812
1
Care sunt beneficiile folosirii uleiului de alge - uleiul1-1656603615.jpg

Articole de la același autor

Uleiul de alge este un produs indicat de către medici pentru a crește aportul de acizi grași Omega 3 și a îmbunătăți sănătatea. Ne referim la un tip de acizi grași esențiali care sunt necesari organismului pentru a-și îndeplini corect funcțiile. Acești nutrienți lipsesc adesea în majoritatea dietelor moderne. Tocmai de aceea, este recomandat să includeți în dietă alimentele care îi conțin pentru a obține echilibrul. Înainte de a începe, trebuie subliniat faptul că grăsimile nu sunt dăunătoare pentru sănătate. 


De fapt, susțin mulți specialiști, acești nutrienți sunt cheia pentru garantarea producției hormonale și baza bunei funcționări a sistemului imunitar.

Multe procese fiziologice care au loc zilnic în mediul intern au nevoie de acești acizi. În categoria grăsimilor alimentare puteți diferenția acizii grași saturați și nesaturați, în funcție de prezența legăturilor duble în structura lor moleculară. În cadrul ultimului grup, acizii grași din seria Omega 3 sunt considerați ca fiind foarte benefici. Toate acestea sunt necesare pentru ca organismul să mențină o stare de homeostazie.
 

Cu toate acestea, sunt puține alimente care concentrează aceste componente într-o proporție optimă. În general, peștele gras este cea mai bună sursă. Algele conțin și ele Omega 3, așa că este recomandată includerea lor în dieta obișnuită. Totuși, în multe diete, consumul de alge ca atare nu este frecvent. Din acest motiv, uleiul de alge poate fi o alternativă bună. Atenție! Nu trebuie să folosiți această grăsime pentru a prăji ceva, deoarece îi veți distruge proprietățile. 


Comentează știrea

RELU
1 iulie 2022
ARTICOL

DA...ERA LA PIATA ATAT DE MULT ULEI DE ALGE...DAR NU STIAM CE SA FAC CU EL...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9385 secunde