Carnea, una dintre principalele surse de proteine
Articole de la același autor
Clinica "Brainaxy" îşi deschide porţile de la 1 septembrie. Tratamente neurologice inovatoare pentru constănţeni
05 August 2022
Clinica "Brainaxy" are grijă de sănătatea voastră. Noi tratamente revoluţionare pentru pacienţi
12 August 2022
Nu reușiți să rămâneți însărcinată? Apelați la un medic specializat în infertilitate!
06 August 2022
De ce nu au poftă de mâncare unele femei gravide
18 Septembrie 2022
Frisoane fără febră? Care este explicația specialiștilor
27 Septembrie 2022
Toată lumea ar trebui să știe că o alimentație sănătoasă este aceea care integrează adecvat alimentele din punct de vedere al cantității, calității, varietății și continuității. Acest lucru duce la un stil de viață sănătos și la o reducere a incidenței bolilor. Cu toate acestea, unii oameni au dubii cu privire la integrarea cărnii într-o dietă sănătoasă. Carnea este una dintre principalele surse de proteine, oferindu-le consumatorilor săi aminoacizi esențiali, vitamine, acizi grași și minerale. Specialiștii spun că valoarea nutritivă a cărnii depinde, în mare măsură, de specia animalului. În general, 40% dintre aminoacizii care alcătuiesc proteinele din carne sunt esențiali.
Prin aminoacizi esențiali ne referim la cei pe care organismul nu îi poate crea singur. Acesta este motivul principal pentru care proteina din carne are o valoare biologică ridicată. În același timp, carnea poate conține și grăsime, care variază în funcție de animal, specie sau zonă a corpului. Carnea slabă este, de obicei, de pasăre, iar cea grasă, de porc. Principalul acid gras din carne este acidul oleic mononesaturat. Totodată, carnea conține și alte tipuri de acizi grași, cum ar fi palmitic și stearic. Conform studiilor, în 100 grame de carne se găsesc: apă - 65,7 grame, proteine - 27,7 grame, grăsimi - 6,38 grame, calciu - 13 miligrame, fier - 3 miligrame, fosfor - 259 miligrame, potasiu - 352 miligrame, magneziu - 13 miligrame, sodiu - 54 miligrame, niacină - 5,74 miligrame, vitamina B12 - 4,21 micrograme
Prin aminoacizi esențiali ne referim la cei pe care organismul nu îi poate crea singur. Acesta este motivul principal pentru care proteina din carne are o valoare biologică ridicată. În același timp, carnea poate conține și grăsime, care variază în funcție de animal, specie sau zonă a corpului. Carnea slabă este, de obicei, de pasăre, iar cea grasă, de porc. Principalul acid gras din carne este acidul oleic mononesaturat. Totodată, carnea conține și alte tipuri de acizi grași, cum ar fi palmitic și stearic. Conform studiilor, în 100 grame de carne se găsesc: apă - 65,7 grame, proteine - 27,7 grame, grăsimi - 6,38 grame, calciu - 13 miligrame, fier - 3 miligrame, fosfor - 259 miligrame, potasiu - 352 miligrame, magneziu - 13 miligrame, sodiu - 54 miligrame, niacină - 5,74 miligrame, vitamina B12 - 4,21 micrograme
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 23 Februarie 2022
Marţi, 07 Iunie 2022
Duminică, 10 Aprilie 2022
Marţi, 18 Mai 2021
Duminică, 09 Mai 2021
Joi, 06 Mai 2021
Sâmbătă, 11 Iulie 2020
Joi, 30 Ianuarie 2020
Duminică, 12 Ianuarie 2020