Carnea, una dintre principalele surse de proteine

Articole de la același autor
Ecograf de ultimă generație la Neurology Clinic
15 August 2022
Toată lumea ar trebui să știe că o alimentație sănătoasă este aceea care integrează adecvat alimentele din punct de vedere al cantității, calității, varietății și continuității. Acest lucru duce la un stil de viață sănătos și la o reducere a incidenței bolilor. Cu toate acestea, unii oameni au dubii cu privire la integrarea cărnii într-o dietă sănătoasă. Carnea este una dintre principalele surse de proteine, oferindu-le consumatorilor săi aminoacizi esențiali, vitamine, acizi grași și minerale. Specialiștii spun că valoarea nutritivă a cărnii depinde, în mare măsură, de specia animalului. În general, 40% dintre aminoacizii care alcătuiesc proteinele din carne sunt esențiali.
Prin aminoacizi esențiali ne referim la cei pe care organismul nu îi poate crea singur. Acesta este motivul principal pentru care proteina din carne are o valoare biologică ridicată. În același timp, carnea poate conține și grăsime, care variază în funcție de animal, specie sau zonă a corpului. Carnea slabă este, de obicei, de pasăre, iar cea grasă, de porc. Principalul acid gras din carne este acidul oleic mononesaturat. Totodată, carnea conține și alte tipuri de acizi grași, cum ar fi palmitic și stearic. Conform studiilor, în 100 grame de carne se găsesc: apă - 65,7 grame, proteine - 27,7 grame, grăsimi - 6,38 grame, calciu - 13 miligrame, fier - 3 miligrame, fosfor - 259 miligrame, potasiu - 352 miligrame, magneziu - 13 miligrame, sodiu - 54 miligrame, niacină - 5,74 miligrame, vitamina B12 - 4,21 micrograme
Prin aminoacizi esențiali ne referim la cei pe care organismul nu îi poate crea singur. Acesta este motivul principal pentru care proteina din carne are o valoare biologică ridicată. În același timp, carnea poate conține și grăsime, care variază în funcție de animal, specie sau zonă a corpului. Carnea slabă este, de obicei, de pasăre, iar cea grasă, de porc. Principalul acid gras din carne este acidul oleic mononesaturat. Totodată, carnea conține și alte tipuri de acizi grași, cum ar fi palmitic și stearic. Conform studiilor, în 100 grame de carne se găsesc: apă - 65,7 grame, proteine - 27,7 grame, grăsimi - 6,38 grame, calciu - 13 miligrame, fier - 3 miligrame, fosfor - 259 miligrame, potasiu - 352 miligrame, magneziu - 13 miligrame, sodiu - 54 miligrame, niacină - 5,74 miligrame, vitamina B12 - 4,21 micrograme
Top articole din Sănătate
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 23 Februarie 2022
Marţi, 07 Iunie 2022
Duminică, 10 Aprilie 2022
Marţi, 18 Mai 2021
Duminică, 09 Mai 2021