DSV avertizează! Se interzice comercializarea cărnii în sistem de vânzare stradal

331
DSV avertizează! Se interzice comercializarea cărnii în sistem de vânzare stradal - carne-1649582439.jpg
Peste aproximativ, toţi creştinii vor avea pe masă delicioasele produse alimentare tradiţionale. Pentru că mieii, ouăle, peştele, prăjiturile şi cozonacii, produsele de panificaţie şi legumele de sezon nu vor lipsi, trebuie să le luaţi din surse sigure, din spaţii amenajate şi autorizate sanitar- veterinar. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, în perioada imediat următoare, medicii veterinari care asigură supravegherea sanitară veterinară a pieţelor agroalimentare, în care producătorii particulari expun spre vânzare produse sau alimente de origine animală, vor interzice comercializarea produselor care nu sunt însoţite de documente care să ateste provenienţa şi a alimentelor, care în urma controlului sanitar veterinar au fost declarate necorespunzătoare.

Totodată, se interzice comercializarea produselor și alimentelor de origine animală și non-animală în spații improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare.

În vederea prevenirii propagării pestei porcine africane vor fi organizate controale oficiale în trafic cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pentru verificarea modului de respectare de către operatorii din sectorul alimentar, a prevederilor legale aplicabile circulației porcinelor vii și a cărnii și produselor obținute din carnea de porc sau care conțin carne de porc.

Controalele în trafic vor viza, deopotrivă, transporturile de miei, verificările având ca obiect condițiile de igienă, a dezinfecției și a documentelor de autorizare a mijloacelor auto sanitar-veterinar utilizate pentru transportul acestor animale, documentele însoţitoare ale animalelor. Neconformităţile sau abaterile de la legislaţia sanitară veterinară sesizate pot fi comunicate la numărul de telefon 0786.577.007, precum şi la numărul 0800.826.787.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4275 secunde